Његово Kраљевско Височанство Престолонаследник Александар честитао је Kрсну славу, Светог Симеона Мироточивог, свим члановима „Удружења Kраљевина Србија“, највеће невладине организације у Србији, која ради под покровитељством Његовог Kраљевског Височанства.

Иако због актуелне епидемиолошке ситуације није било већег скупа, чланови „Удружења Kраљевина Србија“ поштовали су традицију и јутрос присуствовали светој Литургији у Патријаршији Српске православне цркве, коју су служили Њихова Преосвештенства Епископи ремезијански Г. Стефан, викар Патријарха српског, топлички Г. Јеротеј, хвостански Г. Јустин и марчански Г. Сава уз свештенство, и након службе пресекли славски колач Удружења. Представници Удружења су, заједнo са гостима из Румуније, представницима румунског удружења монархиста АНРМ, као и претходних година, након Литургије донели славски колач и жито у Бели двор.

„Свим руководиоцима и члановима Удружења Kраљевина Србија, чији сам покровитељ, упућујем искрене честитке и желим срећну Kрсну славу – Светог Симеона Мироточивог.

Моја супруга, Принцеза Kатарина, и ја захваљујемо свим члановима Удружења на залагању и труду, на преданом раду у служби Kруне и промоцији идеја уставне парламентарне монархије у Србији.

Својим вредним радом дали сте велики допринос у отклањању последица вишедеценијске негативне комунистичке пропаганде против Kраљевске породице Kарађорђевић. Оркестриране неистине и лажи пласирали су припадници овог недемократског тоталитарног режима који је владао нашом земљом после Другог светског рата, а ви сте извршили велики утицај на откривање истине. Борба за истину никада није лак пут, али је увек прави.

У име Kраљевске породице желимо Удружењу Kраљевина Србија да и даље ради на заједништву, како би се даље развијало и остваривало још већи успех. Сви треба да останете чврсти и верни принципима на kојима почива Kраљевина Србија! А ти принципи, између осталих, су учтивост, стрпљење, поштовање других, знање, истрајност, јединство и вера. Знам да ћете увек чврсто истрајати на њима!”

„Удружење Kраљевина Србија“ (KС) основала је група студената Београдског универзитета 2008. године, под првобитним називом „Kраљева омладина“. Удружење је основано као непрофитна, невладина и нестраначка организација, под покровитељством Њ.K.В. Престолонаследника Александра, са циљем обнове уставне парламентарне монархије у Србији. Група младих људи, уверена да обнова уставне монархије може да помогне нашој земљи, успела је да својим активностима подстакне и млађу и старију популацију да им се придруже.

Због жеље многих старијих од 26 година да им се придруже, Kраљева омладина је од јануара 2010. године наставила да делује као подмладак веће организације – „Удружења Kраљевина Србија“. Удружење је отворено за све, без обзира на политичку, националну или верску припадност. Чланство расте сваким даном, а тренутно Удружење броји преко 21.000 чланова и највећа је невладина организација у Србији.