Izborna skupština „Udruženja Kraljevina Srbija“, najveće nevladine organizacije u Srbiji koja radi pod pokroviteljstvom Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra, održana je danas u Belom Dvoru. Skupštini je prisustvovalo preko 70 delegata iz odbora udruženja širom Srbije i Republike Srpske.

Zbog obaveza u inostranstvu Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar nije mogao da prisustvuje Skupštini, ali je poslao pisanu poruku delegatima. „Želim da se zahvalim dosadašnjem predsedniku, gospodinu Saši Šušiću, i Upravnom odboru na vođenju Udruženja, posebno u proteklom teškom periodu, koji je obeležila pandemija Кovida. Svi članovi Udruženja Кraljevina Srbija imaju moju iskrenu zahvalnost za predani rad i trud u službi Кrune i promociji ideja ustavne parlamentarne monarhije u Srbiji, kao i za snažnu podršku Кraljevskom domu Кarađorđevićа. Izaberite najbolje među vama da nastave važan posao koji obavljate. Imate moju punu podršku”, naveo je Prestolonaslednik Aleksandar u poruci.

Svečani deo skupa otvoren je izvođenjem himne Srbije „Bože pravde“, a tom delu prisustvovao je i g. Predrag Marković, član Krunskog saveta. Gospodin Marković se obratio delegatima govoreći im o značaju Udruženja, važnosti njihovog rada i posvećenosti, kao i o prednostima ustavne parlamentarne monarhije kao oblika državnog uređenja.

U radnom delu Skupštine, za predsednika „Udruženja Kraljevina Srbija“ u narednom periodu izabran je g. Miloš Pavković.

„Udruženje Kraljevina Srbija“ (KS) osnovala je grupa studenata Beogradskog univerziteta 2008. godine, pod prvobitnim nazivom „Kraljeva omladina“. Udruženje je osnovano kao neprofitna, nevladina i nestranačka organizacija, pod pokroviteljstvom Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra, sa ciljem obnove ustavne parlamentarne monarhije u Srbiji. Ta grupa mladih ljudi, uverena da obnova ustavne parlamentarne monarhije može da pomogne Srbiji, uspela je svojim pozitivnim aktivnostima da podstakne i mlade i stare da im se pridruže.

Zbog želje mnogih starijih od 26 godina da se pridruže, „Kraljeva omladina“ je od januara 2010. nastavila da deluje kao podmladak veće organizacije – „Udruženja Kraljevina Srbija“. Udruženje je otvoreno za sve, bez obzira na političku, nacionalnu ili versku pripadnost. Članstvo raste svakim danom, a trenutno Udruženje broji više od 21.000 članova i najveća je nevladina organizacija u Srbiji.

U ostvarivanju svojih ciljeva „Udruženje Kraljevina Srbija“ odbacuje nedemokratske i totalitarne metode. Samo pozitivnom kampanjom, promotivnim aktivnostima i humanitarnim radom, Udruženje promoviše ustavnu parlamentarnu monarhiju.