Хуманитарна организација Лајфлајн Њујорк, чији је покровитељ Њено Краљевско Височанство, организовала је још једну веома успешну добротворну вечеру која је одржана у присуству Њ.К.В. Престолонаследника Александра и Принцезе Катарине, са циљем да се обезбеди помоћ дечијим болницама у Србији.

Хуманитарни догађај са добротворном аукцијом организован је у среду, 1. марта, у клубу „Лотос“ у Њујорку, а присуствовали су му и Његово Преосвештенство Епископ источноамерички Г. Иринеј, г-ђа Олгица Влачић, генерални конзул Србије у Њујорку, г-дин Бранко Терзић, Престолонаследников ађутант и члан Крунског већа, сестра Њ.К.В. Принцезе Катарине, г-ђа Бети Румелиотис, као и многи други угледни гости, пријатељи и добротвори Лајфлајна, који су још једном пружили велику подршку и показали спремност да помогну. Интересовање за догађај је било изузетно јер су сва места била резервисана недељама раније. Аукцију је, као и на претходном хуманитарном догађају Лајфлајна Њујорк, водио познати амерички глумац Џек Хартнет.

Њ.К.В. Престолонаследник Александар се обратио гостима и захвалио Управном одбору и свим добротворима Лајфлајна на великој подршци и организацији још једног успешног догађаја, истакавши велики значај њихове воље и спремности да помогну онима којима је помоћ потребна, што је и животна мисија Принцезе Катарине.

„Веома сам срећна што сам данас овде, и што заједно можемо да пружимо преко потребну помоћ дечијим болницама у Србији. Љубав и посвећеност свих пријатеља Хуманитарне организације Лајфлајн, чији сам поносни покровитељ, да пруже помоћ онима којима је потребна, вредни су дивљења и заслужују сваку похвалу. Ваша подршка нашим напорима омогућила је да се животи многих људи у Србији и Републици Српској промене на боље. Ваша посвећеност нам даје снагу да наставимо нашу заједничку мисију да увек будемо уз наш народ и да будемо тамо где је помоћ најпотребнија. Јер има много људи којима је и даље потребна наша помоћ и подршка.

Сазнање да ће ови заједнички напори допринети добробити деце и њиховом здрављу, доноси ми много радости и утехе. Пружајући деци, обезбеђујемо њихову будућност, али и будућност свих нас. Морамо да настојимо да наш свет чинимо бољим местом, јер имамо одговорност, не само према себи, већ и према другима“, изјавила је овом приликом Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Веома смо захвални појединцима и компанијама који су својом великодушном подршком омогућили добротворну аукцију: г-дину Жарку Богојевићу и његовој компанији БЗ конзорцијум доо из Висконсина, Sag Harbor, Formosa Fragrance, Charles Bentley prints, као и свим донаторима и члановима Управног одбора Лајфлајн Њујорк и њиховом тиму, што су, још једном, показали своју посвећеност.