Њ.К.В. Принцеза Катарина била је данас домаћин традиционалног „дамског ручка” у част Међународног дана жена – Осмог марта, у Белом Двору у Београду. Њено Краљевско Височанство организује ову манифестацију како би окупила високе државне званичнице, супруге високих српских званичника, амбасадорке, супруге амбасадора, представнице међународних организација у Србији и друге угледне даме.

Принцеза је веома срећна што је ова традиционална манифестација, посвећена обележавању доприноса жена друштву и стварању чврстих веза и пријатељстава између истакнутих дама у Србији, настављена и ове године, након двогодишњег прекида изазваног пандемијом COVID-19.

Њено Краљевско Височанство дочекала је уважене гошће у дому Краљевске породице Србије и говорила им о важној улози коју жене имају у нашем друштву. Пре ручка даме су уживале у извођењу малих балерина, чланица хора БеоБалет. Након ручка, Њ.К.В. Престолонаследник Александар је гошћама поклонио цвеће.

„Данас славимо допринос жена целом друштву, али смо ту и да успоставимо везе и учврстимо пријатељства између истакнутих дама у Србији. Увек морамо да се сетимо колику важну улогу жене имају у друштву. Ми смо одговорне да учинимо свет бољим местом за све. Ми испуњавамо свет радошћу, енергијом и новим идејама.

Жене су јаке и способне, али морамо и да подржавамо једне друге у нашим тежњама да допринесемо свету. Важно је да радимо заједно, тако да јединством учинимо да се наше жеље остваре. Увек треба да следимо своје жеље и снове. Сопственом снагом све можемо да постигнемо. Драге даме, мајке, баке, кћерке, молим вас да пазите на себе, останите здраве, волите живот и наставите да будете најјачи стуб нашег света“, поручила је Њ.К.В. Принцеза Катарина у свом говору.

Међу уваженим гостима билe су: супруга председника Народне скупштине Србије, госпођа Анђелка Орлић, супруге министара у Влади Србије: г-ђа Маја Вучевић, супруга потпредседника Владе и министра одбране, госпођа Милица Селаковић, супруга министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, г-ђа Јована Момировић, супруга министра унутрашње и спољне трговине, др Анета Јовановић, супруга министра за информације и телекомуникације, г-ђа Мирјана Гајић, супруга министра спорта; Њихове Екселенције амбасадорке: Краљевине Белгије, гђа Кети Бугенхоут, Немачке, гђа Анке Конрад, Португала, гђа Марија Вирџинија Мендес Да Силва Пина, Румуније, гђа Силвиа Давидоу, Либана, гђа Нада Ал Акл, гђа Фиоралба Шкодра, шеф Канцеларије резидентног координатора у Србији Канцеларије Уједињених нација за координацију развоја и друге истакнуте гошће.

Њ.К.В. Принцеза Катарина захваљује свима који су помогли у организацији и реализацији ове манифестације: компанији Фитомер и њеној власници г-ђи Елеонори Секешан, Винарији „Радовановић“, „Артивал“ компанији, „Л’Артисиан“ компанији, Удружењу кувара јуниора Србије и професионалних радника у угоститељству „Јуниор шеф клуб“, Бео Балету, г-ђи Ивони Арсенијевић и њеној цвећари, пекари „Тодоровић” из Ваљева, хотелу „Хајат“ и примадони г-ђи Јадранки Јовановић.