Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина угостили су данас у Краљевском двору петнаесторо деце из околине Суботице, који су победници конкурса “Како живе краљеви и краљице, принчеве и принцезе у 21. веку”.

Деца узаста од 6 до 15 година, већином мађарске националне мањине у Војводини, такмичили су се у цртању и писању есеја, а конкурс је организовало Удружење “Колибри” из Хајдукова. Пристигло је више од 120 радова, а победници у свакој од категорија (подељени по узрасту) добили су на поклон плакете и књиге, као и поклон путовање у Београд са посетом Краљевском комплексу у ком су их дочекали Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина.

“Велико ми је задовољство што данас моја супруга и ја можемо да вам угостимо и да покажемо вам како живе принчеви и принцезе. Јако ми се допала идела “Удружења Колибри” да организује овај занимљив конкурс, а јако су нам свидели и ваши цртежи”, рекао је Њ.К.В. Престолонаследник Александар.

Њихова Краљевска Височанства побринула су се да деца са Двора понесу лепе успомене, као и поклон пакете, са играчкама и слаткишима, док је Удружење “Колибри” поклонило Престолонаследнику Александру и Принцези Катарини један од награђених цртежа који ће их увек подсећати на данашњи дан.