Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina ugostili su danas u Kraljevskom dvoru petnaestoro dece iz okoline Subotice, koji su pobednici konkursa “Kako žive kraljevi i kraljice, prinčeve i princeze u 21. veku”.

Deca uzasta od 6 do 15 godina, većinom mađarske nacionalne manjine u Vojvodini, takmičili su se u crtanju i pisanju eseja, a konkurs je organizovalo Udruženje “Kolibri” iz Hajdukova. Pristiglo je više od 120 radova, a pobednici u svakoj od kategorija (podeljeni po uzrastu) dobili su na poklon plakete i knjige, kao i poklon putovanje u Beograd sa posetom Kraljevskom kompleksu u kom su ih dočekali Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina.

“Veliko mi je zadovoljstvo što danas moja supruga i ja možemo da vam ugostimo i da pokažemo vam kako žive prinčevi i princeze. Jako mi se dopala idela “Udruženja Kolibri” da organizuje ovaj zanimljiv konkurs, a jako su nam svideli i vaši crteži”, rekao je Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar.

Njihova Kraljevska Visočanstva pobrinula su se da deca sa Dvora ponesu lepe uspomene, kao i poklon pakete, sa igračkama i slatkišima, dok je Udruženje “Kolibri” poklonilo Prestolonasledniku Aleksandru i Princezi Katarini jedan od nagrađenih crteža koji će ih uvek podsećati na današnji dan.