Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar čestitao je Krsnu slavu, Svetog Simeona Mirotočivog, svim članovima „Udruženja Kraljevina Srbija“, najveće nevladine organizacije u Srbiji, koja radi pod pokroviteljstvom Njegovog Kraljevskog Visočanstva.

Iako zbog aktuelne epidemiološke situacije nije bilo većeg skupa, članovi „Udruženja Кraljevina Srbija“ poštovali su tradiciju i jutros prisustvovali svetoj Liturgiji u Patrijaršiji Srpske pravoslavne crkve, koju su služili Njihova Preosveštenstva Episkopi remezijanski G. Stefan, vikar Patrijarha srpskog, toplički G. Jerotej, hvostanski G. Justin i marčanski G. Sava uz sveštenstvo, i nakon službe presekli slavski kolač Udruženja. Predstavnici Udruženja su, zajedno sa gostima iz Rumunije, predstavnicima rumunskog udruženja monarhista ANRM, kao i prethodnih godina, nakon Liturgije doneli slavski kolač i žito u Beli dvor.

„Svim rukovodiocima i članovima Udruženja Kraljevina Srbija, čiji sam pokrovitelj, upućujem iskrene čestitke i želim srećnu Krsnu slavu – Svetog Simeona Mirotočivog.

Moja supruga Princeza Katarina i ja zahvaljujemo svim članovima Udruženja na zalaganju i trudu, na predanom radu u službi Krune i promociji ideja ustavne parlamentarne monarhije u Srbiji.

Svojim vrednim radom dali ste veliki doprinos u otklanjanju posledica višedecenijske negativne komunističke propagande protiv Kraljevske porodice Karađorđević. Orkestrirane neistine i laži plasirali su pripadnici ovog nedemokratskog totalitarnog režima koji je vladao našom zemljom posle Drugog svetskog rata, a vi ste izvršili veliki uticaj na otkrivanje istine. Borba za istinu nikada nije lak put, ali je uvek pravi.

U ime Kraljevske porodice želimo Udruženju Kraljevina Srbija da i dalje radi na zajedništvu, kako bi se dalje razvijalo i ostvarivalo još veći uspeh. Svi treba da ostanete čvrsti i verni principima na kojima počiva Kraljevina Srbija! A ti principi, između ostalih, su učtivost, strpljenje, poštovanje drugih, znanje, istrajnost, jedinstvo i vera. Znam da ćete uvek čvrsto istrajati na njima!” „Udruženje Kraljevina Srbija“ (KS) osnovala je grupa studenata Beogradskog univerziteta 2008. godine, pod prvobitnim nazivom „Kraljeva omladina“. Udruženje je osnovano kao neprofitna, nevladina i nestranačka organizacija, pod pokroviteljstvom Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra, sa ciljem obnove ustavne parlamentarne monarhije u Srbiji. Grupa mladih ljudi, uverena da obnova ustavne monarhije može da pomogne našoj zemlji, uspela je da svojim aktivnostima podstakne i mlađu i stariju populaciju da im se pridruže.

Zbog želje mnogih starijih od 26 godina da im se pridruže, Kraljeva omladina je od januara 2010. godine nastavila da deluje kao podmladak veće organizacije – „Udruženja Kraljevina Srbija“. Udruženje je otvoreno za sve, bez obzira na političku, nacionalnu ili versku pripadnost. Članstvo raste svakim danom, a trenutno Udruženje broji preko 21.000 članova i najveća je nevladina organizacija u Srbiji.