Њихова краљевска височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина примили су данас у Краљевском двору министра туризма Републике Грчке, Његову екселенцију господина Хариса Теохариса и министарку трговине, туризма и телекомуникација у Влади Србије госпођу Татјану Матић. 

“Веома нам је драго што можемо да угостимо грчког министра туризма у Београду, који је у оквиру званичне посете Србији, заједно са нашом министарком туризма госпођом Матић, дошао у Краљевски двор. Увек је велико задовољство бити у друштву нашег пријатеља г. Теохариса, који подржава Хуманитарну организацију Лајфлајн Грчка, чији је покровитељ моја супруга. 

Краљевски комплекс, са своја два Двора – Краљевским и Белим двором, свакако представља једно од најинтересантнијих места које сваки туриста треба да посети током свог боравка у Београду. Нажалост, пандемија је затворила многа места. Волео бих да много већи број људи има прилику да посети Краљевски комплекс и упозна његову богату историју. 

Моја супруга поздравила је министра Теохариса на грчком, њеном матерњем језику и истакла колико јој је сваки њихов претходни сусрет остао у прелепом сећању. Поносан сам на грчко порекло своје супруге, рекао је Њ.К.В. Престолонаследник Александар.