Njihova kraljevska visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina primili su danas u Kraljevskom dvoru ministra turizma Republike Grčke, Njegovu ekselenciju gospodina Harisa Teoharisa i ministarku trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije gospođu Tatjanu Matić. 

“Veoma nam je drago što možemo da ugostimo grčkog ministra turizma u Beogradu, koji je u okviru zvanične posete Srbiji, zajedno sa našom ministarkom turizma gospođom Matić, došao u Kraljevski dvor. Uvek je veliko zadovoljstvo biti u društvu našeg prijatelja g. Teoharisa, koji podržava Humanitarnu organizaciju Lajflajn Grčka, čiji je pokrovitelj moja supruga. 

Kraljevski kompleks, sa svoja dva Dvora – Kraljevskim i Belim dvorom, svakako predstavlja jedno od najinteresantnijih mesta kojе svaki turista treba da poseti tokom svog boravka u Beogradu. Nažalost, pandemija je zatvorila mnoga mesta. Voleo bih da mnogo veći broj ljudi ima priliku da poseti Kraljevski kompleks i upozna njegovu bogatu istoriju. 

Moja supruga pozdravila je ministra Teoharisa na grčkom, njenom maternjem jeziku i istakla koliko joj je svaki njihov prethodni susret ostao u prelepom sećanju. Ponosan na grčko poreklo svoje supruge”, rekao je Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar.