Његово Kраљевско Височанство Престолонаследник Александар честита грађанима и Влади Републике Српске предстојећи Дан државности и Kрсну славу – Светог првомученика и архиђакона Стефана.

„Влади и свим грађанима Републике Српске од срца честитам Дан државности Републике Српске и Kрсну славу.

Дрина никада није била и никада неће бити граница, јер када постоје љубав, поштовање и нераскидиве везе, границе никада не може ни бити. Стога упућујем најтоплије и најискреније поздраве нашој браћи и сестрама у Републици Српској. И у најтежим временима увек сте били чврсти у чувању и очувању српског идентитета и традиције и поштовању вековних завета наших предака, да негујемо и бранимо слободу, част и достојанство као једно од највећих блага нашег народа.

Ја лично осећам дубоку и чврсту повезаност са Републиком Српском и нашим народом у њој. Ви никада нисте заборавили да се мој прадеда, Њ.В. Kраљ Петар I, борио као обичан војник у устанку српског народа против отоманске окупације у 19. веку. Сећање на то се негује и данас, а преносиће се и на будуће генерације. Његови храбри ратни другови и он следили су идеале слободе који су уткани у самој сржи нашег народа, а ти идеали су темељ на коме и данас стоје и Република Српска и Србија.

Свим грађанима Републике Српске желим добро здравље, сигурност, сваку срећу и благостање у личном животу. Желим Републици Српској успех и напредак“, рекао је Њ.K.В. Престолонаследник Александар.