Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar čestita građanima i Vladi Republike Srpske predstojeći Dan državnosti i Krsnu slavu – Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana.

„Vladi i svim građanima Republike Srpske od srca čestitam Dan državnosti Republike Srpske i Krsnu slavu.

Drina nikada nije bila i nikada neće biti granica, jer kada postoje ljubav, poštovanje i neraskidive veze, granice nikada ne može ni biti. Stoga upućujem najtoplije i najiskrenije pozdrave našoj braći i sestrama u Republici Srpskoj. I u najtežim vremenima uvek ste bili čvrsti u čuvanju i očuvanju srpskog identiteta i tradicije i poštovanju vekovnih zaveta naših predaka, da negujemo i branimo slobodu, čast i dostojanstvo kao jedno od najvećih blaga našeg naroda.

Ja lično osećam duboku i čvrstu povezanost sa Republikom Srpskom i našim narodom u njoj. Vi nikada niste zaboravili da se moj pradeda, Nj.V. Kralj Petar I, borio kao običan vojnik u ustanku srpskog naroda protiv otomanske okupacije u 19. veku. Sećanje na to se neguje i danas, a prenosiće se i na buduće generacije. Njegovi hrabri ratni drugovi i on sledili su ideale slobode koji su utkani u samoj srži našeg naroda, a ti ideali su temelj na kome i danas stoje i Republika Srpska i Srbija.

Svim građanima Republike Srpske želim dobro zdravlje, sigurnost, svaku sreću i blagostanje u ličnom životu. Želim Republici Srpskoj uspeh i napredak“, rekao je Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar.