Њ.К.В. Престолонаследник Александар упутио је своје честитке поводом предстојећег Рамазанског Бајрама свим верницима Исламске заједнице у Србији и Републици Српској, који ове године обележавају први дан овог великог празника 10. априла.

„Поводом великог празника Рамазанског Бајрама, свим припадницима Исламске заједнице упућујем најискреније честитке.

Завршио се свети месец доброчинства, поста, молитви и очишћења душе – Рамазан, и са великом радошћу је стигао свети дан Бајрама. Овај дан у себи носи вечну поруку непролазне Божје љубави, коју осећају и деле сви људи посвећени вери. Желим да нас све Божија мудрост води и буде наша брана пред искушењима и злом.

Желим вам да радосно прославите овај велики празник са својим породицама и комшијама, са пријатељима и ближњима, сећајући се са захвалношћу свакодневних благослова које нам живот доноси, али и потребе да те благослове делимо с другима. Нека Бајрам ојача вечне вредности љубави, мира, међусобног поштовања, толеранције и разумевања у срцима и душама сваког човека на свету.

Бајрам шериф мубарек олсун! – Нека је племенити Бајрам благословен!“, навео је Њ.К.В. Престолонаследник Александар у поруци.