Њ.К.В. Принцеза Катарина заједно са својом сестром, госпођом Бети Румелиотис, присуствовала је синоћ у Народном позоришту представи „Звезда плава, звезда права“, која је била централни догађај обележавања Светске недеље подизања свести о аутизму у Београду.

На овој манифестацији, коју је организовала Клиника за неурологију и психијатрију за децу и омладину, а подржало Министарство здравља Србије и бројне друге организације и компаније, наступили су уметници са аутизмом, инклузивни дечији хорови и чланови разних удружења са циљем да подржи инклузију особа  са поремећајима из спектра аутизма.

Догађају су присуствовали и Његово Преосвештенство Епископ новобрдски Г. Иларион, викар Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, Њ.Е. проф. др Даница Грујичић, министар здравља Србије, господин Лав Григорије Пајкић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Јелена Ђорђевић, директорка Клинике за неурологију и психијатрију за децу и омладину и многи други.

Након обраћања др Ђорђевић и представника организације „Деца без граница“, присутни су уживали у наступу Богдана Савића из Удружења „Говори гласније“ из Врања, Дечјег црквеног хора „Свети Георгије“, станд уп наступу Виктора Вагића, Инклузивног хора „ИСОН ” са пријатељима, а вече је завршено наступом бенда Неверне бебе са пријатељима.

Њ.К.В. Принцеза Катарина је веома ангажована у хуманитарним активностима које се баве потребама деце и особа са аутизмом и подржава напоре школа и удружења која раде да им помогну. Порука Њеног Краљевског Височанства овом приликом је да заједно, уз љубав и подршку, можемо изградити инклузивно и брижно друштво.