На позив Њ.К.В. Престолонаследника Александра, руководство и играчи Краљевског фудбалског клуба „Равна Гора“, који је под покровитељством Његовог Краљевског Височанства, дошли су данас у Краљевски Двор на пријем. Повод је био прослава освојеног првог места у лиги и промоција у виши ранг, коју је овај клуб остварио у првој години од почетка професионалног такмичења.

Играчи су са собом понели освојени трофеј, као и цвеће за Принцезу Катарину, а Престолонаследник Александар их је лично поздравио и честитао им на успеху. Након пријема чланови клуба су обишли Краљевски и Бели двор. „Честитам вам на великом успеху који сте постигли! Постати шампион своје лиге ни две пуне године од оснивања је огромно достигнуће. Веома сам поносан што сам ваш покровитељ, и кажем вам – немојте да стајете, него наставите! Поставите себи највише циљеве! Одлично сте почели, а највиши ранг такмичења поставите као коначни циљ. Рећи ћу још једном, као подсетник – име које сте изабрали за свој клуб је важно, то је име које има велику тежину, симболику и захтева велику посвећеност. Оно је важно за сваког правог родољуба у нашој земљи.

Избором овог имена обавезали сте се да увек будете верни врхунским вредностима и идеалима правде, оданости, поштења и правичности,као што су увек били бесмртни генерал Михаиловић и његови херојски борци. А то су вредности које се могу применити у сваком аспекту живота, укључујући и спортске битке у којима учествујете. Зато, будите поносни што носите име Краљевског фудбалског клуба „Равна Гора“ и увек се сећајте колико је то име важно за нашу земљу и наш народ, за нашу историју, традицију и вредности у које сви верујемо.

Желим вам много успеха и победа на фудбалском терену, нека се име Равне Горе увек изговара са поносом и достојанством“, рекао је Престолонаследник Александар. Његово Краљевско Височанство присуствовао је првој фудбалској утакмици коју је Фудбалски клуб „Равна Гора“ одиграо у августу 2021. године и извео је почетни ударац у том мечу. То је била хуманитарна утакмица за прикупљање средстава за обнову цркве Светог Ђорђа на Равној Гори, а противник је била екипа „Карађорђе“ из Тополе. Kраљевски фудбалски клуб „Равна Гора“ основан је 12. новембра 2020. године, са циљем да негује традиционалне вредности нашег народа и да кроз такмичење у духу фер-плеја оствари најбоље могуће резултате.