Na poziv NJ.К.V. Prestolonaslednika Aleksandra, rukovodstvo i igrači Кraljevskog fudbalskog kluba „Ravna Gora“, koji je pod
pokroviteljstvom Njegovog Кraljevskog Visočanstva, došli su danas u Кraljevski Dvor na prijem. Povod je bio proslava osvojenog prvog mesta u ligi i promocija u viši rang, koju je ovaj klub ostvario u prvoj godini od početka profesionalnog takmičenja.

Igrači su sa sobom poneli osvojeni trofej, kao i cveće za Princezu Кatarinu, a Prestolonaslednik Aleksandar ih je lično pozdravio i čestitao im na uspehu. Nakon prijema članovi kluba su obišli Кraljevski i Beli dvor.

„Čestitam vam na velikom uspehu koji ste postigli! Postati šampion svoje lige ni dve pune godine od osnivanja je ogromno dostignuće. Veoma sam ponosan što sam vaš pokrovitelj, i kažem vam – nemojte da stajete, negonastavite! Postavite sebi najviše ciljeve! Odlično ste počeli, a najviši rang takmičenja postavite kao konačni cilj.

Reći ću još jednom, kao podsetnik – ime koje ste izabrali za svoj klub je važno, to je ime koje ima veliku težinu, simboliku i zahteva veliku posvećenost. Ono je važno za svakog pravog rodoljuba u našoj zemlji.

Izborom ovog imena obavezali ste se da uvek budete verni vrhunskim vrednostima i idealima pravde, odanosti, poštenja i pravičnosti, kao što su uvek bili besmrtni general Mihailović i njegovi herojski borci. A to su vrednosti koje se mogu primeniti u svakom aspektu života, uključujući i sportske bitke u kojima učestvujete.

Zato, budite ponosni što nosite ime Кraljevskog fudbalskog kluba „Ravna Gora“ i uvek se sećajte koliko je to ime važno za našu zemlju i naš narod, za našu istoriju, tradiciju i vrednosti u koje svi verujemo.

Želim vam mnogo uspeha i pobeda na fudbalskom terenu, neka se ime Ravne Gore uvek izgovara sa ponosom i dostojanstvom“, rekao je Prestolonaslednik Aleksandar.

Njagovo Кraljevsko Visočanstvo prisustvovao je prvoj fudbalskoj utakmici koju je Fudbalski klub „Ravna Gora“ odigrao u avgustu 2021. godine i izveo je početni udarac u tom meču. To je bila humanitarna utakmica za prikupljanje sredstava za obnovu crkve Svetog Đorđa na Ravnoj Gori, a protivnik je bila ekipa „Кarađorđe“ iz Topole.

Кraljevski fudbalski klub „Ravna Gora“ osnovan je 12. novembra 2020. godine, sa ciljem da neguje tradicionalne vrednosti našeg naroda i da kroz takmičenje u duhu fer-pleja ostvari najbolje moguće rezultate.