Његово Краљевско Височанство Принц Петар прославља данас свој 43. рођендан. Срећан рођендан уз искрене жеље за пуно здравља, среће, успеха и напретка!

Њ.К.В. Принц Петар рођен је 5. фебруара 1980. године у Чикагу, држава Илиноис. Најстарији је син Њ.К.В. Престолонаследника Александра и унук Њ.В. Краља Петра II и Њ.В. Краљице Александре. Има два млађа брата, Њихова Краљевска Височанства Принца Наследника Филипа и Принца Александра.

Принц Петар је завршио курс Камбервел колеџа за уметност Института у Лондону. Принц Петар се усавршавао у Европи на пољу дизајна и илустровања углавном у Севиљи и Барселони. У престижној школи дизајна на Роуд Ајленду на Источној обали Сједињених држава усавршавао се годину дана након чега је уследила успешна каријера у Лондону и Њујорку у области графичког дизајна и уметности где је имао прилику да сарађује са бројним познатим брендовима и међународним клијентима.

Пасионирано се интересује за развој визуалних концепата кроз сарадњу са ствараоцима из других области интересовања зарад постизања разноврсности идеја и медија комуникације.

Његово Краљевско Височанство захваљује свима на лепим жељама и честиткама.