Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина присуствовали су јуче 71. годишњем националном молитвеном доручку у Вашингтону. Њихова Краљевска Височанства су много пута учествовали на овом догађају и ову прилику користе да остваре нове контакте и пријатељства која могу да помогну Србији, док са поносом промовишу наш народ и нашу земљу.

Овом традиционалном догађају, који се одржава у међународној балској дворани хотела „Хилтон“, присуствују председник Сједињених Америчких Држава и други чланови руководства извршне, судске и законодавне власти САД-а.

„Веома смо срећни што поново можемо да присуствујемо овој традиционалној манифестацији, да склопимо нова пријатељства, али и да одржимо старе контакте. Важно је да на оваквим догађајима можемо да говоримо о Србији, да подижемо  углед и промовишемо наш народ и нашу отаџбину. Свет треба да зна, али и да га стално подсећамо, какав потенцијал има Србија и колико су наши људи талентовани и добри“, рекао је овом приликом Њ.К.В. Престолонаследник Александар.

Национални молитвени доручак је традиционална годишња манифестација, која се организује сваког првог четвртка у фебруару. Обично му присуствује око 3.500 гостију, укључујући међународне званице из преко 100 земаља. Догађај – који је заправо низ састанака, ручкова и вечера – одржава се од 1953. године, а домаћини су чланови Конгреса Сједињених Држава. Осмишљен је са циљем да буде форум на ком се политичка, друштвена и пословна елита окупља, моли заједно и гради односе. Сваки председник Сједињених Америчких Држава, од Двајта Ајзенхауера, учествовао је на овом годишњем догађају.