Nj.K.V. Princeza Katarina zajedno sa svojom sestrom, gospođom Beti Rumeliotis, prisustvovala je sinoć u Narodnom pozorištu predstavi „Zvezda plava, zvezda prava“, koja je bila centralni događaj obeležavanja Svetske nedelje podizanja svesti o autizmu u Beogradu.

Na ovoj manifestaciji, koju je organizovala Klinika za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, a podržalo Ministarstvo zdravlja Srbije i brojne druge organizacije i kompanije, nastupili su umetnici sa autizmom, inkluzivni dečiji horovi i članovi raznih udruženja sa ciljem da podrži inkluziju osoba  sa poremećajima iz spektra autizma.

Događaju su prisustvovali i Njegovo Preosveštenstvo Episkop novobrdski G. Ilarion, vikar Njegove Svetosti Patrijarha srpskog G. Irineja, Nj.E. prof. dr Danica Grujičić, ministar zdravlja Srbije, gospodin Lav Grigorije Pajkić, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Jelena Đorđević, direktorka Klinike za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu i mnogi drugi.

Nakon obraćanja dr Đorđević i predstavnika organizacije „Deca bez granica“, prisutni su uživali u nastupu Bogdana Savića iz Udruženja „Govori glasnije“ iz Vranja, Dečjeg crkvenog hora „Sveti Georgije“, stand up nastupu Viktora Vagića, Inkluzivnog hora „ISON ” sa prijateljima, a veče je završeno nastupom benda Neverne bebe sa prijateljima.

Nj.K.V. Princeza Katarina je veoma angažovana u humanitarnim aktivnostima koje se bave potrebama dece i osoba sa autizmom i podržava napore škola i udruženja koja rade da im pomognu. Poruka Njenog Kraljevskog Visočanstva ovom prilikom je da zajedno, uz ljubav i podršku, možemo izgraditi inkluzivno i brižno društvo.