Њ.K.В. Принцеза Kатарина присуствовала је свечаној прослави 75. годишњице УНИЦЕФ-а, у суботу, 11. децембра 2021. у Зепион Мегарону у Атини, којом је обележен велики јубилеј организације посвећене промовисању и борби за права деце широм света.

Овом значајном догађају присуствовали су и председница Републике Грчке, Њ.Е. г-ђа Kатерина Сакеларопулу, амбасадор добре воље Унеска, Њ.Е. г-ђа Маријана Вардинојанис, представници канцеларија Уједињених нација у Грчкој, амбасадори држава чланица ЕУ и многи уважени посланици грчког парламента.

„Веома сам срећна што сам присуствовала овом великом јубилеју једне од најзначајнијих светских организација – УНИЦЕФ-а. Њихови напори и циљеви, да подрже најдрагоценије благо које имамо на свету – нашу децу, вредни су сваке похвале и сви треба да учинимо све што можемо да би животи деце били бољи и да им оплеменимо детињство.

Напори хуманитарне организације Лајфлајн у Чикагу, Торонту, Њујорку, Лондону и Атини, чији сам покровитељ, као и моје Фондације у Београду, у великој мери су посвећени помоћи деци. Зато позивам све људе да учине све што је у њиховој могућности да подрже наше најмлађе. Без деце нема будућности. Они су темељ читавог нашег друштва, наша нада у боље сутра“, изјавила је овом приликом Њ.K.В. Принцеза Kатарина.

„Препознајући рад УНИЦЕФ-а већ 75 година и подржавајући његове напоре, можемо да заједно обликујемо хармоничну садашњост за децу, као обећање, ако не и гаранцију за бољу будућност“, изјавила је г-ђа Сакеларопулу, председница Грчке, у свом говору.

Прославе у знак сећања на три четвртине века рада на одбрани права деце и добробити сваког детета широм света одржавају се у преко 100 земаља, са главним циљем да се ојачају колективни напори да се убрза напредак најмлађих широм света. УНИЦЕФ промовише права и добробит сваког детета, у свему што ради. Заједно са својим партнерима, УНИЦЕФ ради у 191 земљи и територијама, како би своју посвећеност преточио у практичну акцију, фокусирајући посебне напоре на допирање до најугроженије и искључене деце, а у корист све деце, свуда.