У Краљевском Двору данас је у присуству Њ.К.В. Престолонаследника Александра одржана промоција књига о члановима Краљевске породице Карађорђевић, издавачке куће „Народно дело“ из Београда.

Промоцији су присуствовали и чланови Крунског савета: Предраг Марковић, Дарко Спасић и Зоран Живановић, а г. Душан Бабац, члан Крунског већа је био међу ауторима који су презентовали своја дела.

Његово Краљевско Височанство отворио је промоцију поздравним говором, изразивши захвалност ауторима и издавачу: „Књиге које се данас овде представљају важне су за чување сећања на моје претке и историју нашег народа, а чланови породице Карађорђевић су њен недељив део. Предуго је било забрањено чак и помињање имена моје породице у Србији, осим ако то није био део негативне пропаганде.

Ти дани су иза нас и ми сада говоримо о истини и чињеницама. Не кажем то само као њихов потомак, већ и као припадник нашег народа, доприноси чланова моје породице који водили наш народ и нашу земљу били су од великог значаја и заслужују да буду упамћени.“

Након обраћања Престолонаследника, аутори су публици представили своје књиге. Данас су представљени наслови:        „Петар I, Краљ Ослободилац“, и  „Александар I, Витешки Краљ“, аутора Душна Бабца, „Кнез у сенци историје, Александар Карађорђевић“, аутора Небојше Јовановића и „Кнез Арсеније Карађорђевић – Заборављени Карађорђевићи“, аутора Синише Љепојевића.