U Kraljevskom Dvoru danas je u prisustvu Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra održana promocija knjiga o članovima Kraljevske porodice Karađorđević, izdavačke kuće „Narodno delo“ iz Beograda.

Promociji su prisustvovali i članovi Krunskog saveta: Predrag Marković, Darko Spasić i Zoran Živanović, a g. Dušan Babac, član Кrunskog veća je bio među autorima koji su prezentovali svoja dela.

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo otvorio je promociju pozdravnim govorom, izrazivši zahvalnost autorima i izdavaču: „Knjige koje se danas ovde predstavljaju važne su za čuvanje sećanja na moje pretke i istoriju našeg naroda, a članovi porodice Karađorđević su njen nedeljiv deo. Predugo je bilo zabranjeno čak i pominjanje imena moje porodice u Srbiji, osim ako to nije bio deo negativne propagande.

Ti dani su iza nas i mi sada govorimo o istini i činjenicama. Ne kažem to samo kao njihov potomak, već i kao pripadnik našeg naroda, doprinosi članova moje porodice koji vodili naš narod i našu zemlju bili su od velikog značaja i zaslužuju da budu upamćeni.“

Nakon obraćanja Prestolonaslednika, autori su publici predstavili svoje knjige. Danas su predstavljeni naslovi:        „Petar I, Kralj Oslobodilac“, i  „Aleksandar I, Viteški Kralj“, autora Dušna Babca, „Knez u senci istorije, Aleksandar Karađorđević“, autora Nebojše Jovanovića i „Knez Arsenije Karađorđević – Zaboravljeni Karađorđevići“, autora Siniše Ljepojevića.