Захваљујући великодушној донацији, у вредности од 20.000 евра, гђ. Анке Јакшић Ерне из Сједињених Америчких Држава и Фондацији Њ.К.В. Принцезе Катарине, дечја стоматолошка амбуланта у Дому здравља „Свети Ђорђе“ у Тополи, у потпуности је реконструисана и опремљена свом неопходном опремом, као и новим намештајем.

„Ова донација нам је била веома потребна и захваљујући госпођи Анки Јакшић Ерне и Фондацији Њ.К.В. Принцезе Катарине, ординација дечје и превентивне стоматологије доведена је у потпуно ново и функционално стање и биће коришћена најмање 30 наредних година”, рекао је др Јовица Жикић, директор Дома здравља.

“Желео бих да се најтоплије захвалим госпођи Анки Јакшић Ерне на њеној великодушности и мојој супрузи Њ.К.В. Принцези Катарини и њеној Фондацији на томе што су завршили ову дечју стоматолошку ординацију. Ова стоматолошка ординација служиће деци и грађанима Тополе још много година”, истакао је Њ.К.В. Престолонаследник Александар.

Ова значајна донација омогућиће деци добру стоматолошку негу и уживање у новом и пријатнијем простору, као и лепше искуство приликом доласка у стоматолошку амбуланту, а лекарима и особљу Дома здравља биће велика подршка у обављању свакодневних активности.

„У име фондације желела бих да изразим велику захвалност госпођи Анки Јакшић Ерне на овој донацији и посвећености хуманитарном раду којим помаже народу у Србији већ много година. Српски народ може бити поносан на тако хумане људе који нису заборавили своју домовину и који су увек ту да подрже активности моје фондације”, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.