Zahvaljujući velikodušnoj donaciji, u vrednosti od 20.000 evra, gđ. Anke Jakšić Erne iz Sjedinjenih Američkih Država i Fondaciji NJ.K.V. Princeze Katarine, dečja stomatološka ambulanta u Domu zdravlja “Sveti Đorđe” u Topoli u potpunosti je rekonstruisana i opremljena svom neophodnom opremom, kao i novim nameštajem.

“Ova donacija nam je bila veoma potrebna i zahvaljujući gospođi Anki Jakšić Erne i Fondaciji NJ.K.V. Princeze Katarine, ordinacija dečje i preventivne stomatologije dovedena je u potpuno novo i funkcionalno stanje i biće korišćena u najmanje 30 narednih godina”, rekao je dr Jovica Žikić, direktor Doma zdravlja.

“Želeo bih da se najtoplije zahvalim gospođi Anki Jakšić Erne na njenoj velikodušnosti i mojoj supruzi NJ.K.V.Princezi Katarini i njenoj Fondaciji na tome što su završili ovu dečju stomatološku ordinaciju. Ova stomatološka ordinacija služiće deci i građanima Topole još mnogo godina”, istakao je NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar.

Ova značajna donacija omogućiće deci dobru stomatološku negu i uživanje u novom i prijatnijem prostoru, kao i lepše iskustvo prilikom dolaska u stomatološku ambulantu, a lekarima i osoblju Doma zdravlja biće velika podrška u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

“U ime fondacije, želela bih da izrazim veliku zahvalnost gospođi Anki Jakšić Erne na ovoj donaciji i posvećenosti humanitarnom radu kojim pomaže narodu u Srbiji već mnogo godina. Srpski narod može biti ponosan na tako humane ljude koji nisu zaboravili svoju domovinu i koji su uvek tu da podrže aktivnosti moje fondacije”, rekla je NJ.K.V. Princeza Katarina.