Захваљујући Фондацији Њ.К.В. Принцезе Катарине и хуманитарној организацији Лајфлајн из Чикага, чији је покровитељ Њ.К.В. Принцеза Катарина, реализован је још један важан пројекат у дому за децу без родитељског старања „Дринка Павловић”. Потпуно реновирање две заједничке просторије за децу реализовано је захваљујући донацији Фондације Џоне и Милдред Медић Вученић, вредна 34.750 долара. Ова значајна средства утрошена су за набавку новог намештаја, за врата и постављање нових расвета и подова, као и за обнову зидова.

„Желим да се захвалим Њ.К.В. Принцези Катарини на изузетном ангажману, безрезервној помоћи и подршци током 2021. године. Такође, посебно истичем донацију Фондације Џона и Милдред Медић Вученић и чикашке хуманитарне организације Лајфлајн, која је од значаја за сву децу и младе у нашем дому. Ова донација доприноси подизању квалитета живота наших корисника “ – рекла је Христина Кадијевић, начелница Дома„ Дринка Павловић “.

Њ.К.В. Принцеза Катарина се такође захвалила донаторима на огромној помоћи коју пружају деци у Србији. „Захваљујући великодушној донацији Фондације Џона и Милдред Медић Вученић, успели смо да довршимо још један пројекат за децу без родитељског старања и децу и младе са сметњама у развоју и на тај начин их подсетимо да увек уз њих“ – реклама је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Званичном представљању донација присуствовала је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић, која се захвалила Фондацији Принцезе Катарине на помоћи и додала – „Ево данас се налазимо са нашим пријатељима, Принцезом Катарином и њеним сарадницима у оквиру Фондације Принцезе Катарине. Они су поново показали своју добру вољу и своју солидарност и даље улагали, ево овај пут у дом за збрињавање деце и омладине Дринка Павловић.

Прошли пут смо отворили игралиште, после тога компјутерску учионицу, а овај пут смо дошли да видимо како су комплетно реновиране просторије, дневни боравци, собе за сместај корисника. “

Реновирање заједничких просторија у дому „Дринка Павловић“ подразумевало је реновирање 8 соба, као и нови намештај: кревете, душеке, прекриваче, ноћне сточиће, столове, столице, ормаре и полициа за књиге.