Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина присуствовала су синоћ премијери филма „За краља и отаџбину“ аутора Радоша Бајића приказаног у препуној великој дворани Сава центра у Београду.

Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар је одликовао аутора Радоша Бајића Орденом Круне III реда, за заслуге за Краљевски Дом, за народно и опште добро.

У свом обраћању, Престолонаследник Александар је истакао: „Веома сам срећан и поносан што је премијера филма „За краља и отаџбину“ изазвала оволику пажњу јавности. Историју нико не може да избрише, и она увек све догађаје и све личности постави на право место. Желим да се посебно захвалим аутору филма господину Радошу Бајићу на његовом изузетном уметничком делу. Сигуран сам да ће овај филм значајно допринети даљем расветљавању новије српске историје. Зато сам одлучио да господину Радошу Бајићу доделим Орден Круне! Молимо се за све који су изгубили своје животе на свим странама!“

Престолонаследник је женским члановима екипе поклонио цвеће, што је изазвало громогласан аплауз.

Радош Бајић се срдачно захвалио Престолонаследнику на указаној части.

Филм „За краља и отаџбину“ носи снажну антиратну и хуману поруку. Посвећен је свим родољубима и патриотама који су 1941. године бранили своју земљу и одаје почаст најбољим слободарским традицијама и тежњама српског народа, ма како он у Другом светском рату био организован.

IMG_6943m IMG_6815m IMG_6719m IMG_6953m