Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina prisustvovala su sinoć premijeri filma „Za kralja i otadžbinu“ autora Radoša Bajića prikazanog u prepunoj velikoj dvorani Sava centra u Beogradu.

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar je odlikovao autora Radoša Bajića Ordenom Krune III reda, za zasluge za Kraljevski Dom, za narodno i opšte dobro.

U svom obraćanju, Prestolonaslednik Aleksandar je istakao: „Veoma sam srećan i ponosan što je premijera filma „Za kralja i otadžbinu“ izazvala ovoliku pažnju javnosti. Istoriju niko ne može da izbriše, i ona uvek sve događaje i sve ličnosti postavi na pravo mesto. Želim da se posebno zahvalim autoru filma gospodinu Radošu Bajiću na njegovom izuzetnom umetničkom delu. Siguran sam da će ovaj film značajno doprineti daljem rasvetljavanju novije srpske istorije. Zato sam odlučio da gospodinu Radošu Bajiću dodelim Orden Krune! Molimo se za sve koji su izgubili svoje živote na svim stranama!“

Prestolonaslednik je ženskim članovima ekipe poklonio cveće, što je izazvalo gromoglasan aplauz.

Radoš Bajić se srdačno zahvalio Prestolonasledniku na ukazanoj časti.

Film „Za kralja i otadžbinu“ nosi snažnu antiratnu i humanu poruku. Posvećen je svim rodoljubima i patriotama koji su 1941. godine branili svoju zemlju i odaje počast najboljim slobodarskim tradicijama i težnjama srpskog naroda, ma kako on u Drugom svetskom ratu bio organizovan.

IMG_6943m IMG_6815m IMG_6719m IMG_6953m