Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina veoma su zahvalni i srećni što i ove godine nastavljaju tradiciju donošenja radosti deci za božićne praznike, kao što su radili mnogo puta u godinama iza nas. Božićni pokloni za decu u Srbiji i Republici Srpskoj, obezbeđeni donacijama Humanitarne organizacije Lajflajn iz Čikaga, čiji je pokrovitelj Nj.K.V. Princeza Katarina, stigli su u Kraljevski kompleks.

Njihova Kraljevska Visočanstva su veoma zahvalna velikodušnim donatorima i dobrotvorima Lajflajn Čikaga, kao i članovima odbora ove humanitarne organizacije, koji su i ove godine omogućili ugroženoj deci da osete radost i ljubav božićnih praznika. Zahvaljujuči njihovoj podršci, Prestolonaslednik i Princeza će i ove godine održati božićne prijeme u Belom Dvoru za preko hiljadu dece bez roditeljskog staranja, dece sa posebnim potrebama i socijalno ugrožene dece. To je tradicija koju su Njihova Kraljevska Visočanstva započela odmah po povratku u otadžbinu 2001. godine.

Humanitarna organizacija Lajflajn iz Čikaga prikuplja donacije za kupovinu poklona za decu za božićne praznike, koji se svake godine dele na prijemima u Belom Dvoru. Hiljade poklona za predstojeći Božić stiglo je u Kraljevski kompleks i priprema se za praznične prijeme za decu. Kao i svake godine, pokloni uključuju odeću, obuću, igračke, torbe sa kompletima za higijenu i školski pribor.

„Ne postoji ništa na svetu dragocenije od osmeha na licu deteta, koje dobija ovaj izuzetni dar – saznanje da nije zaboravljeno. Kada čovek zna da je njen ili njegov trud doneo taj osmeh, to je najveća nagrada na svetu. Nema veće satisfakcije od tog posebnog osećaja u srcu da je nečiji život učinjen boljim, i tada ste zaista iskusili šta je radost davanja.

Zahvaljujući podršci donatora i divnih ljudi iz Lajflajn Čikaga koji nastavljaju tradiciju podrške našoj deci svih ovih godina, moj suprug i ja se radujemo što ćemo ponovo obradovati više od 1.000 dece. Svima njima veoma smo zahvalni što su omogućili da najmlađima donesemo duh Božića i oplemenimo njihovo detinjstvo. Naša deca uvek moraju da znaju da su voljena. Nemamo pravo da ih ikada zaboravimo, ili da zanemarimo trenutak kada im možemo pružiti priliku da dobiju ovaj posebni dar“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Jelena Stevanović Jovović, potpredsednica Lajflajn Čikaga, izjavila je: „Nema ničeg lepšeg na ovom svetu od dečjeg osmeha sreće i nade, a posebno u ovo najsvetije i najblaženije praznično vreme. Zahvaljujem našim izuzetno velikodušnim donatorima na njihovoj stalnoj podršci, našim brojnim volonterima koji su proveli nebrojene dane pakujući hiljade božićnih poklona za decu i članovima našeg odbora Lajflajn Čikaga na njihovom neumornom trudu i ogromnoj posvećenosti.“