Национални савет румунске националне мањине позвао је Њ.K.В. Престолонаследника Александра, као старешину Краљевске породице и унука величанствене жене, која је и данас упамћена као „Kраљица мајка“, да присуствује уручењу компјутерске опреме основној школи „Kраљица Марија” у Овчи.

Господин Предраг Марковић, члан Kрунског савета, присуствовао је догађају као изасланик Њ.K.В. Престолонаследника Александра, који није био у могућности да присуствује догађају, због обавеза у иностранству. Уручењу су присуствовали и Њ.Е. г-ђа Силвија Давидоју, амбасадорка Румуније у Србији, председник Националног савета румунске националне мањине г. Даниел Магду, представници локалне самоуправе и руководства школе.

Средства за набавку опреме обезбедила је Влада Републике Румуније – Департман за Румуне у расејању, на основу пројекта Националног савета румунске националне мањине.

„Срећан сам што је школа која носи име моје баке добила ову донацију. Упућујем захвалност Департману за Румуне у Расејању Владе Румуније што је прикупио средства за ову опрему, која ће много значити ученицима школе у њиховом образовању и њиховим наставницима у преношењу знања. Такође, захваљујем Националном савету румунске националне мањине на покретању овог пројекта.

Ученици треба да буду поносни што похађају школу која носи име Kраљице Марије. Не говорим то само као њен унук, већ и као објективни посматрач наше историје. Била је велики добротвор и хуманитарни радник, чији се труд и данас памти, и која је велика инспирација мојој супрузи, Принцези Kатарини и мени, да идемо њеним стопама у помагању народу наше лепе земље.

Она је и симбол искреног пријатељства између Румуније и Србије, и наших народа. Ови братски односи су опстали током наше историје, а подједнако су јаки и данас. За сваки народ је важно да има правог и поштеног пријатеља у међународној заједници“, рекао је Престолонаследник Александар.