Њ.K.В. Престолонаследник Александар упутио је честитке поводом јеврејског празника Хануке амбасадору Израела у Србији Њ.Е. г. Јахелу Вилану, главном рабину Србије, г. Исаку Асиелу, председнику Савеза јеврејских општина, г. Роберту Сабадошу и свим припадницима јеврејске заједнице у Србији и целог света, на овај велики празник, чија је прослава ове године почела синоћ, 28. новембра, и траје до понедељка, 6. децембра увече.

„Свим припадницима јеврејске заједнице у Србији и свим Јеврејима широм света упућујем најсрдачније честитке поводом великог празника – Хануке! Нека светлост свећа са меноре, које се традиционално пале, унесе срећу и топлину у срца свих људи. Нека ово светло надахне све нас да свесрдно радимо на стварању бољег и толерантнијег друштво. Нека овај велики празник донесе здравље, љубав, мир и благостање, а нека га сви који га славе проведу у радости, заједно са својим најмилијима.

Везе између јеврејског народа и народа Србије увек су биле добре и пријатељске, и нека нас овај велики празник подстакне да те односе у будућности још више јачамо. Наша земља је у периоду Kраљевине била једна од првих у свету која је дала пуна права припадницима јеврејске заједнице. Веома сам поносан што су међу првима који су тридесетих година прошлог века на територији данашњег Израела добили спомен шуме посвећене њима, били моји прадеда и деда, Kраљеви Петар I и Александар I. То су сведочанства великог пријатељства, надахнуће за све нас да наставимо тим путем и темељ за будућност“, изјавио је овом приликом Њ.K.В. Престолонаследник Александар.