Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina prisustvovali su juče 71. godišnjem nacionalnom molitvenom doručku u Vašingtonu. Njihova Kraljevska Visočanstva su mnogo puta učestvovali na ovom događaju i ovu priliku koriste da ostvare nove kontakte i prijateljstva koja mogu da pomognu Srbiji, dok sa ponosom promovišu naš narod i našu zemlju.

Ovom tradicionalnom događaju, koji se održava u međunarodnoj balskoj dvorani hotela „Hilton“, prisustvuju predsednik Sjedinjenih Američkih Država i drugi članovi rukovodstva izvršne, sudske i zakonodavne vlasti SAD-a.

„Veoma smo srećni što ponovo možemo da prisustvujemo ovoj tradicionalnoj manifestaciji, da sklopimo nova prijateljstva, ali i da održimo stare kontakte. Važno je da na ovakvim događajima možemo da govorimo o Srbiji, da podižemo  ugled i promovišemo naš narod i našu otadžbinu. Svet treba da zna, ali i da ga stalno podsećamo, kakav potencijal ima Srbija i koliko su naši ljudi talentovani i dobri“, rekao je ovom prilikom Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar.

Nacionalni molitveni doručak je tradicionalna godišnja manifestacija, koja se organizuje svakog prvog četvrtka u februaru. Obično mu prisustvuje oko 3.500 gostiju, uključujući međunarodne zvanice iz preko 100 zemalja. Događaj – koji je zapravo niz sastanaka, ručkova i večera – održava se od 1953. godine, a domaćini su članovi Kongresa Sjedinjenih Država. Osmišljen je sa ciljem da bude forum na kom se politička, društvena i poslovna elita okuplja, moli zajedno i gradi odnose. Svaki predsednik Sjedinjenih Američkih Država, od Dvajta Ajzenhauera, učestvovao je na ovom godišnjem događaju.