Zahvaljujući Fondaciji Nj.K.V. Princeze Katarine i humanitarnoj organizaciji Lajflajn iz Čikaga, čiji je pokrovitelj Nj.K.V. Princeza Katarina, realizovan je još jedan važan projekat u domu za decu bez roditeljskog staranja „Drinka Pavlović”. Potpuno renoviranje dve zajedničke prostorije za decu realizovano je zahvaljujući donaciji Fondacije Džona i Mildred Medić Vučenić, vrednoj 34.750 dolara. Ova značajna sredstva utrošena su za nabavku novog nameštaja, zamenu vrata i postavljanje nove rasvete i podova, kao i za obnovu zidova.

„Želim da se zahvalim Nj.K.V. Princezi Katarini na izuzetnom angažmanu, bezrezervnoj pomoći i podršci tokom 2021. godine. Takođe, posebno ističem donaciju Fondacije Džona i Mildred Medić Vučenić i čikaške humanitrane organizacije Lajflajn, koja je od značaja za svu decu i mlade u našem domu. Ova donacija doprinosi podizanju kvaliteta života naših korisnika“ – rekla je Hristina Kadijević, načelnica Doma „Drinka Pavlović“.

Nj.K.V. Princeza Katarina se takođe zahvalila donatorima na ogromnoj pomoći koju pružaju deci u Srbiji. „Zahvaljujući velikodušnoj donaciji Fondacije Džona i Mildred Medić Vučenić, uspeli smo da dovršimo još jedan projekat za decu bez roditeljskog staranja i decu i mlade sa smetnjama u razvoju i na taj način ih podsetimo da smo uvek uz njih“ – rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Zvaničnom predstavljanju donacije prisustvovala je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević, koja se zahvalila Fondaciji Princeze Katarine na pomoći i dodala –  „Evo danas se nalazimo sa našim prijateljima, Princezom Katarinom i njenim saradnicima u okviru Fondacije Princeze Katarine. Oni su ponovo pokazali svoju dobru volju i svoju solidarnost i i dalje ulagali, evo ovaj put u dom za zbrinjavanje dece i omladine Drinka Pavlovic.

Prošli put smo otvorili igralište, posle toga kompjutersku učionicu, a ovaj put smo došli da vidimo kako su kompletno renovirane prostorije, dnevni boravci, sobe za smestaj korisnika.“

Renoviranje zajedničkih prostorija u domu „Drinka Pavlović“ podrazumevalo je renoviranje 8 soba, kao i novi nameštaj: krevete, dušeke, prekrivače, noćne stočiće, stolove, stolice, ormare i police za knjige.