Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar uputio je čestitke povodom jevrejskog praznika Hanuke ambasadoru Izraela u Srbiji Nj.E. g. Jahelu Vilanu, glavnom rabinu Srbije, g. Isaku Asielu, predsedniku Saveza jevrejskih opština, g. Robertu Sabadošu i svim pripadnicima jevrejske zajednice u Srbiji i celog sveta, na ovaj veliki praznik, čija je proslava ove godine počela sinoć, 28. novembra, i traje do ponedeljka, 6. decembra uveče.

„Svim pripadnicima jevrejske zajednice u Srbiji i svim Jevrejima širom sveta upućujem najsrdačnije čestitke povodom velikog praznika – Hanuke! Neka svetlost sveća sa menore, koje se tradicionalno pale, unese sreću i toplinu u srca svih ljudi. Neka ovo svetlo nadahne sve nas da svesrdno radimo na stvaranju boljeg i tolerantnijeg društvo. Neka ovaj veliki praznik donese zdravlje, ljubav, mir i blagostanje, a neka ga svi koji ga slave provedu u radosti, zajedno sa svojim najmilijima.

Veze između jevrejskog naroda i naroda Srbije uvek su bile dobre i prijateljske, i neka nas ovaj veliki praznik podstakne da te odnose u budućnosti još više jačamo. Naša zemlja je u periodu Kraljevine bila jedna od prvih u svetu koja je dala puna prava pripadnicima jevrejske zajednice. Veoma sam ponosan što su među prvima koji su tridesetih godina prošlog veka na teritoriji današnjeg Izraela dobili spomen šume posvećene njima, bili moji pradeda i deda, Kraljevi Petar I i Aleksandar I. To su svedočanstva velikog prijateljstva, nadahnuće za sve nas da nastavimo tim putem i temelj za budućnost“, izjavio je ovom prilikom Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar.