Поводом Светског дана књиге, 23. априла, Њихова Краљевска Височанства Престолонасленик Алексанадар и Принцеза Катарина поклонили су књиге о Краљу Петру I, Краљу Александру Првом и Краљу Петру II Карађорђевићу, трима школама у Београду које носе њихова имена.

Библиотеке основних школа “Краљ Петар I” на Старом Граду, “Краљ Александар I” на Новом Београду и “Краљ Петар II” на Врачару биће богатије за књиге о животу три српска краља, које ће кроз речи и обиље слика приближити младим људима овај део српске историје. Аутор књига је мр Душан Бабац, члан Крунског већа Њ.К.В. Престолонаследника Александра.

“Желимо вам да будете радознали, да што више читате и истражујете. Свака књига је јединствено искуство, које развија машту, које нас учи нечем новом, које нас мотивише… Књиге су извор информација, знања и нових идеја. Желимо вам да спознате магију писане речи и уживате у њој током целог свог живота”, поручили су Њихова Краљевска Височанства у поруци школарцима поводом Светског дана књиге.

Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина верују да је улагање у младе људе и њихово знање и образовање, улагање у будућност земље. У духу традиције својих предака, Њ.К.В. Престолонаследник Александар основао је Фондацију за образовање и културу, кроз коју студентима пружа додатну подршку у унапређивању знања, док Фондација Принцезе Катарине помаже домовима, школама и вртићима у развоју читалачких навика и стицању знања од најранијег детињства, донирајући им комплетно опремљене библиотеке са књигама прилагођеним узрасту деце.

У последњих шест месеци, захваљујући Фондацији Принцезе Катарине дониране су 4 комплетно опремљене библиотеке са књигама у две школе (у Тополи и у Бијељини, Република Српска) И два вртића у Београду.