Povodom Svetskog dana knjige, 23. aprila, Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslenik Aleksanadar i Princeza Katarina poklonili su knjige o Kralju Petru I, Kralju Aleksandru Prvom i Kralju Petru II Karađorđeviću, trima školama u Beogradu koje nose njihova imena.

Biblioteke osnovnih škola “Kralj Petar I” na Starom Gradu, “Kralj Aleksandar I” na Novom Beogradu i “Kralj Petar II” na Vračaru biće bogatije za knjige o životu tri srpska kralja, koje će kroz reči i obilje slika približiti mladim ljudima ovaj deo srpske istorije. Autor knjiga je mr Dusan Babac, član Krunskog veća Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra.

“Želimo vam da budete radoznali, da što više čitate i istražujete. Svaka knjiga je jedinstveno iskustvo, koje razvija maštu, koje nas uči nečem novom, koje nas motiviše… Knjige su izvor informacija, znanja i novih ideja. Želimo vam da spoznate magiju pisane reči i uživate u njoj tokom celog svog života”, poručili su Njihova Kraljevska Visočanstva u poruci školarcima povodom Svetskog dana knjige.

Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina veruju da je ulaganje u mlade ljude i njihovo znanje i obrazovanje, ulaganje u budućnost zemlje. U duhu tradicije svojih predaka, Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar osnovao je Fondaciju za obrazovanje i kulturu, kroz koju studentima pruža dodatnu podršku u unapređivanju znanja, dok Fondacija Princeze Katarine pomaže domovima, školama i vrtićima u razvoju čitalačkih navika i sticanju znanja od najranijeg detinjstva, donirajući im kompletno opremljene biblioteke sa knjigama prilagođenim uzrastu dece.

U poslednjih šest meseci, zahvaljujući Fondaciji Princeze Katarine donirane su 4 kompletno opremljene biblioteke sa knjigama u dve škole (u Topoli i u Bijeljini, Republika Srpska) I dva vrtića u Beogradu.