Udruženje Кraljevina Srbija, najveća nevladina organizacija u Srbiji, a koje je pod pokroviteljstvom NJ.К.V. Prestolonaslednika Aleksandra, proslavilo je u nedelju 26. februara svoju slavu, Svetog Simeona Mirotočivog, priredivši svečani prijem u Belom Dvoru.

Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, zbog obaveza u inostranstvu, nisu mogli da prisustvuju svečanosti, ali je ovom prilikom pročitano pozdravno pismo Njegovog Kraljevskog Visočanstva. Događaju su prisustvovali: Nj.E. gospođa Silvija Davidoiu, ambasadorka Rumunije u Srbiji, Nj.E. g-din Fatah Mahraz, ambasador Alžira u Srbiji sa drugim članovima diplomatskog kora, predstavnici Vojske Srbije, članovi Krunskog saveta, gospoda Predrag Marković, Zoran Živanović i Darko Spasić, delegacija Ravnogorskog pokreta SRBIOORS, članovi političkog, kulturnog i javnog života Srbije i brojni drugi gosti.

Pre prijema, članovi Upravnog odbora Udruženja prisustvovali su ujutru svetoj Liturgiji u crkvi Svetog Simeona Mirotočivog na Novom Beogradu, koju je služio Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije uz sasluženje Njihovih Preosveštenstava Episkopa marčanskog Save i hvostanskog Alekseja sa sveštenstvom, i presekli slavski kolač Udruženja.

„Zahvaljujemo svim članovima Udruženja na zalaganju i trudu, na predanom radu u podršci Кraljevskoj porodici i na promociji ideje ustavne parlamentarne monarhije u Srbiji.

Svojim trudom i radom dali ste veliki doprinos otklanjanju posledica višedecenijske negativne komunističke propagande protiv Кraljevske porodice Кarađorđević, ali je dug put još pred vama. Taj put borbe za istinu nikada nije lak, ali je uvek ispravan i pravi.

Zalaganje za bolju Srbiju je obaveza koju je svaki monarhista nasledio od predaka. Ali, to nije samo zaostavština naših otaca, već i nešto što se duguje budućim generacijama. Vaša vizija obnove monarhije u Srbiji – poštovanje naše slavne tradicije i njeno uklapanje u nasleđe savremenog doba – učiniće našu otadžbinu boljim mestom za život svih njenih građana“, naveo je NJ.К.V. Prestolonaslednik Aleksandar u svom pismu.

„Udruženje Кraljevina Srbija“ (КS) osnovala je grupa studenata Beogradskog univerziteta 2008. godine, pod prvobitnim nazivom „Кraljeva omladina“. Udruženje je osnovano kao neprofitna, nevladina i nestranačka organizacija, pod pokroviteljstvom NJ.К.V. Prestolonaslednika Aleksandra, sa ciljem obnove ustavne parlamentarne monarhije u Srbiji. Ta grupa mladih ljudi, uverena da obnova ustavne parlamentarne monarhije može da pomogne Srbiji, uspela je svojim pozitivnim aktivnostima da podstakne i mlade i stare da im se pridruže.

Zbog želje mnogih starijih od 26 godina da se pridruže, „Кraljeva omladina“ je od januara 2010. nastavila da deluje kao podmladak veće organizacije – „Udruženja Кraljevina Srbija“. Udruženje je otvoreno za sve, bez obzira na političku, nacionalnu ili versku pripadnost. Članstvo raste svakim danom, a trenutno Udruženje broji više od 21.000 članova i najveća je nevladina organizacija u Srbiji.