Даница Маринковић, вереница Његовог Краљевског Височанства Принца Филипа, већ дуги низ година учествује у промовисању Србије кроз своју уметност као и кроз излагачку активност свог оца Цилета Маринковића. Овог пута, Даница је учествовала у координацији учешћа њеног оца ликовног уметника Цилета Маринковића на уметничкој изложби и аукцији поводом обележавања 25. годишњице Академије европског права (ЕРА).

Истакнути француски ликовни критичар и кустос ове изложбе Кристијан Норберген направио је избор 31 савременог уметника и њихових дела из 31 европске државе. Уз Цилета Маринковића који на изложби представља Србију значајно је поменути да Републику Хрватску представља сликар Димитрије Поповић, Црну Гору скулптор Златко Гламочак и Републику Словенију сликар Изток Шостарец, и многи други.

У знак обележавања овог догађаја биће организован низ активности, укључујући велики конгрес о стању европских интеграција. Сви уметнички радови ће се продавати или бити на аукцији током обележавања 25. годишњице у просторијама ЕРА-а, као и онлајн. Сви љубитељи уметности и потенцијални купци имаће прилику да се надмећу за радове уметника, упознају уметнике из целе Европе лично и обавесте се о њиховој уметности.

Академија европског права (ЕРА) је непрофитна јавна фондација основана 1992. године са седиштем у Триру у Немачкој. Њени покровитељи укључују већину земаља чланица Европске уније. ЕРА доприноси јачању процеса европских интеграција и обезбеђује европски форум за дебату о правној политици. Академија нуди могућности за одрживи професионални развој кроз мрежно повезивање, обуку и учење на даљину о европском праву за судије, тужиоце, адвокате у приватној пракси, пословну и јавну управу.

Током своје уметничке каријере, г-ђица Даница Маринковић улаже велике напоре да промовише своју земљу у иностранству, као и да оствари нове контакте и могућности за домаће уметнике, нарочито младе. Госпођица Маринковић ће се венчати са Њ.К.В. Принцом Филипом 7. октобра у Саборној цркви Св. Арханђела Михаила у Београду.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA