Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина свечано је уручила два пацијент монитора вредности 21.000 америчких долара дечијем одељењу Клинике за неурохирургију Клиничког центра Србије, као и „ЛГ“ телевизор како би боравак малишана у болници био макар мало угоднији.

Ова вредна медицинска опрема донација је хуманитарне организације Лајфлајн Њујорк која послује под покровитељством Њ.К.В. Принцезе Катарине. Значајна средства за реализацију донације прикупљена су на хуманитарном догађају у Бостону захваљујући тамошњим српским породицама, као и медицинском особљу из Института за рак Дана Фарбер из Бостона, дечије болнице Шрајнерс из Бостона и Опште болнице Масачусетса. Телевизор је великодушан поклон компаније „ЛГ“.

„Повод моје данашње посете Клиници за неурохиругију Клиничког центра Србије је донација  два пацијент монитора и једног телевизора за дечије одељење. Вредност ове донације је 21.000 долара. Ова донација је резултат хуманитарне вечери у Бостону која је организована уз велику помоћ Дана Фарбер дечијег центра за карциноме из Бостона. Велико хвала за ову донацију нашим људима који живе у Бостону и Лајфлајн хуманитарној организацији из Њујорка чији сам покровитељ. Надам се да ће ова донација помоћи деци која бораве на одељењу. Мој супруг Престолонаследник Александар и ја ћемо се трудити да и у будућности помогнемо што је више могуће, поготово дечија одељења и дечије болнице. Недавно смо уручили и 3Д мамограф вредности 300.000 долара Центру за радиологију Клиничког центра Ниш, а ова донација је остварена у сарадњи са америчком компанијом Холоџик“, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Принцеза Катарина овом приликом захвалила је свима који су помогли да ова значајна донација буде реализована и најавила нове испоруке медицинске опреме за стерилизацију у вредности од 1.400.000 америчких долара, широм Србије, у наредном периоду.

Хуманитарној испоруци у Клиничком центру присуствовао је проф. др Милош Јоковић, директор Клинике за неурохирургију Клиничког центра Србије који је овом приликом захвалио Принцези Катарини и изразио жељу за наставком сарадње и помоћи деци оболелој од рака.

IMG_9176w IMG_9135w IMG_9071w IMG_9195w