Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar drugi upućuje građanima Srbije čestitku povodom predstojećeg Dana državnosti Srbije.

„Poštovani građani Srbije,

Malo je dana koji nam daju toliko pouzdane nade, kao što je naš praznik Sretenje. Dan koji nas podseća da i priroda i ljudi svakom studenom vremenu stanu na kraj. To je davalo snagu mom pretku Karađorđu i ustanicima, to daje istrajnost nama Karađorđevićima i našem narodu.

Srbija ima sreću da se dva događaja, koji je spolja i iznutra formiraju kao državu, istorijski poklapaju po datumu. Ustanak iz 1804. kojim je počelo teritorijalno utemeljenje moderne Srbije, dakle u odnosu na druge; i donošenje Sretenjskog ustava 1835. od strane svojih, narodnih predstavnika.

Mi, poštovani građani, danas slavimo slobodu i nezavisnost na prostoru u kome živimo i slavimo što je taj prostor država koju nastojimo da uređujemo po najvišim građanskim zakonima i u kojoj sve vreme unapređujemo demokratska načela, ljudska prava i poštovanje svih verskih opredeljenja i nacionalnosti. Zato i ja i moja porodica, zajedno sa vama, Sretenje doživljavamo kao dan kada obeležavamo prošlost a pripremamo i slavimo budućnost Srbije“  – istakao je Prestolonaslednik Aleksandar u svojoj čestitci.