Nj.K.V. Princ Petar je rođen 5. februara 1980. u Čikagu u državi Ilinois. Najstariji je sin Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra i Nj.I.K.V. Princeze Marije da Glorije od Orleansa i Bragance. Princ Petar je unuk Nj.V.Kralja Petra II i Nj.V. Kraljice Aleksandre. Njegov kršteni kum je Nj.K.V. Knez Aleksandar od Jugoslavije, sin Nj.K.V. Kneza Regenta Pavla od Jugoslavije.

Princ Petar je živeo u :Čikagu do kraja 1981. godine, kada se sa svojim roditeljima preselio u Virdžiniju. Tokom 1983, prvo je išao u predškolsku ustanovu Tajsonov ugao u Virdžiniji a zatim je krenuo u školu. Godine 1985. u uzrastu od pet godina pridružio se svom ocu Prestolonasledniku Aleksandru i Princezi Katarini u Londonu gde je išlao u jedno od najboljih obdaništa zajedno sa svojom braćom.

Princ Petar je 1998. godine diplomirao na Kraljevskoj školi u Kenterberiju u Engleskoj sa ocenama tri „A“ nivoa iz umetnosti, španskog i francuskog i deset GCSE ocena.

Pohađao je i  sa uspehom završio kurs Kambervel koledža za umetnost Instituta u Londonu. Princ Petar se usavršavao u Evropi na polju dizajna i ilustrovanja uglavnom u Sevilji i Barseloni. U prestižnoj školi dizajna na Roud Ajlendu na Istočnoj obali Sjedinjenih država usavršavao se godinu dana nakon čega je usledila uspešna karijera u Londonu i Njujorku u oblasti grafičkog dizajna i umetnosti gde je imao priliku da sarađuje sa brojnim poznatim brendovima i međunarodnim klijentima. Pasionirano se interesuje za razvoj vizualnih koncepata kroz saradnju sa kreativcima iz drugih oblasti interesovanja zarad postizanja raznovrsnosti ideja i medija komunikacije.

Podelite ovaj članak: