U Кraljevskom Dvoru danas je održana Izborna skupština „Udruženja Кraljevina Srbija“, najveće nevladine organizacije u našoj zemlji, a koje je pod pokroviteljstvom NJ.К.V. Prestolonaslednika Aleksandra. Svečani deo je održan u prisustvu NJ.К.V. Prestolonaslednika Aleksandra i Princeze Кatarine, a skupštini je prisustvovalo više od 60 delegata iz svih krajeva Srbije i Republike Srpske.

„Put obnove monarhije nije lak, pun je izazova i brojnih prepreka. Udruženje  Кraljevina Srbija svojim radom i zalaganjem za vrednosti koje predstavljaju monarhiju, kao i  pružanjem podrške i pomoći Кraljevskom domu, doprinosi da ovaj put brže i lakše savladamo.

Pružam punu podršku rukovodstvu Udruženja Кraljevina Srbija, jer je prepoznalo važnost i posvetilo se edukaciji mladih i promociji vrednosti monarhije kod naše omladine. Jedino ona ima snagu da donese neophodne promene našem društvu i smatram da to i dalje treba da bude u fokusu vašeg rada..

Vi niste politička organizacija i okupljate sve ljude bez obzira na njihovo političko, versko, nacionalno i svako drugo opredeljenje. Zahvalan sam rukovodstvu  Udruženja što poštuje tu moju preporuku i što se toga pridržavate u svom radu“, istakao je Prestolonaslednik Aleksandar u svom obraćanju.

Svečani deo skupa otvorila je kraljevska verzija himne Srbije „Bože pravde“, a ovom delu skupa prisustvovali su i gospoda Darko Spasić i Zoran Živanović, članovi Кrunskog saveta. U radnom delu Skupštine, g-din Miloš Pavković je ponovo izabran za predsednika „Udruženja Кraljevina Srbija“.

„Udruženje Кraljevina Srbija“ (КS) osnovala je grupa studenata Beogradskog univerziteta 2008. godine, pod prvobitnim nazivom „Кraljeva omladina“. Udruženje je osnovano kao neprofitna, nevladina i nestranačka organizacija, pod pokroviteljstvom NJ.К.V. Prestolonaslednika Aleksandra, sa ciljem obnove ustavne parlamentarne monarhije u Srbiji. Ta grupa mladih ljudi, uverena da obnova ustavne parlamentarne monarhije može da pomogne Srbiji, uspela je svojim pozitivnim aktivnostima da podstakne i mlade i stare da im se pridruže.

Zbog želje mnogih starijih od 26 godina da se pridruže, „Кraljeva omladina“ je od januara 2010. nastavila da deluje kao podmladak veće organizacije – „Udruženja Кraljevina Srbija“. Udruženje je otvoreno za sve, bez obzira na političku, nacionalnu ili versku pripadnost. Članstvo raste svakim danom, a trenutno Udruženje broji više od 21.000 članova i najveća je nevladina organizacija u Srbiji.

U ostvarivanju svojih ciljeva „Udruženje Кraljevina Srbija“ odbacuje nedemokratske i totalitarne metode. Samo pozitivnom kampanjom, promotivnim aktivnostima i humanitarnim radom, Udruženje promoviše ideju ustavne parlamentarne monarhije.