Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, zajedno sa Nj.K.V. Princom Dimitrijem Karađorđevićem, gospođom Kristinom Oksenberg, kćerkom Nj.K.V. Princeze Jelisavete, sestrom Nj.K.V. Princeze Katarine g-đom Beti Rumeliotis i njenim sinom g-dinom Gregorijem Rumeliotisom, kao i članovima humanitarne organizacije Lajflajn Njujork, bili su domaćini sedmog godišnjeg dobrotvornog ručka u restoranu Le Sirk u Njujorku, na kom su prikupljena sredstva za nabavku medicinske opreme za dečije bolnice u Srbiji.

Počasni gost na ručku bio je dr Daglas Džekson, direktor projekta C.U.R.E, koji je veoma važan partner Nj.K.V. Princeze Katarine u nedavnoj donaciji medicinskih sterilizatora, vrednoj 1,4 miliona dolara. Nj.K.V. Princeza Katarina ovom prilikom uručila je specijalno priznanje dr Džeksonu.

Nj.K.V. Princeza Katarina obratila se gostima na ručku i zahvalila svom suprugu i svima koji pomažu rad humanitarne organizacije Lajflajn.

„Poslednjih nekoliko meseci rada moje Fondacije bili su veličanstveni, jer je ukupna vrednost donacija medicinske opreme dostigla čak 1.730.000 dolara. Zahvaljujući dr Džeksonu uspeli smo da dobijemo nove sterilizatore za bolnice u Beogradu, Novom Sadu i Kraljevu, vredne 1.400.000 dolara. Takođe želim da istaknem kompaniju Hologic i njenu veliku donaciju najsavremenijeg digitalnog mamografa u vrednosti od 300.000 dolara za Klinički centar Niš. Renovirane su mnoge škole i dečiji vrtići, nabavljena su vozila za prevoz onkoloških pacijenata, bolnički kreveti za domove za stara lica, monitori za decu obolelu od raka, senzorne sobe za decu sa smetnjama u razvoju, a urađeno je i još mnogo toga. Radimo na edukaciji naših lekara i njihovom povezivanju sa kolegama iz dijaspore organizovanjem konferencije svake godine. Deca bez roditeljskog staranja i deca sa invaliditetom i autizmom su naš prioritet i zbog njih svake godine organizujemo božićne i uskršnje prijeme, kao i dobrotvorne bazare. Hvala vam svima na tome što pomažete Srbiji i našim ljudima“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Godišnjem dobrotvornom ručku prisustvovali su brojni istaknuti gosti – ambasador stalne misije Republike Srbije pri Ujedinjenim nacijama Milan Milanović, generalni konzul Srbije g-đa Mirjana Živković, Njegovo Preosveštenstvo Irinej, Episkop istočnoamerički, Ivana Tramp, dr Rut, Žan Šarifof, Šeron Buš, Lusija Hvong Gordon, Kik Kenedi, Kristofer Mejson, umetnik Robert Senedela, kao i mnogi drugi.

Gitarski duo iz Crne Gore Srđan Bulatović i Darko Nikčević izveli su sjajan muzički program, a za osveženje su bili zaduženi Champagne Jeeper i vinarija Aleksander, kao i čokolade Milene Jardine Chocolatier.

Lajflajn Njujork sarađuje sa Fondacijom Nj.K.V. Princeze Katarine u Beogradu na obezbeđivanju neophodne humanitarne pomoći građanima Srbije bez obzira na versko ili etničko poreklo, sa fokusom na pomaganju deci sa invaliditetom, deci bez roditeljskog staranja, kao i na poboljšanju zdravstvene zaštite u medicinskim ustanovama širom zemlje.

Njegovo Preosveštenstvo Irinej, Episkop istočnoamerički, Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar, ambasador Milan Milanović Džudi Terzić i Henri Bišarat Ivana Tramp, Nj.K.V. Princeza Katarina, dr Rut Vesthajmer, dr Daglas Džekson Ivana Tramp, Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar, Nj.K.V. Princeza Katarina, Čeri Kaufman Dragana Đuknić, Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar, Bojana Janković Viterli Dejvid Hrik i Džin Šafirov Šeron Buš, Frederik Anderson, Čeri Kaufman Nj.K.V. Princeza Katarina i Episkop Irinej Nj.K.V. Princeza Katarina i Aleksandra Milićević Nj.K.V. Princeza Katarina i Prestolonaslednik Aleksandar Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar Muna Rihani Al-Naser, Nj.K.V. Princeza Katarina, Kristina Oksenberg, Beti Rumeliotis Majkl Vitmer, Karen Burke, Nj.K.V. Princeza Katarina i Prestolonaslednik Aleksandar, Čeri Kaufman, Ivana Tramp, Beti Rumeliotis Marija Peleči, Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar, Suzan Gutfrojnd Marija Kristina Bilimatsis, Džin Gordžis, Marija Kontos, Nj.K.V. Princeza Katarina, Masimo Gargia Sedmi godišnji dobrotvorni ručak u restoranu Le Sirk u Njujorku Čeri Kaufman, Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar, dr Daglas Džekson