Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina prisustvovali su tradicionalnom humanitarnom koncertu u Ferfild crkvi u Nortvud Hilsu u blizini Londona gde su uspešno prikupili sredstva za novo ambulantno vozilo za Specijalnu bolnicu Ozren u Sokobanji.
Dr Elejn Lejkok, medicinski savetnik humanitarne organizacije Lajflajn Velika Britanija čiji je pokrovitelj Princeza Katarina, otvorila je humanitarni događaj i poželela dobrodošlicu Njihovim Kaljevskim Visočanstvima. U muzičkom delu nastupili su Ana Vilkoks, Nik Aston, Garet Džons, Čen Vang, Houp Kneler, Majk Kneler i Holi Džoes.
Pre humanitarnog koncerta, Kraljevski par je prisustvovao i čajanci u Mur Park golf klubu, zajedno sa muzičarima i porodicama koje su uključene u realizaciju koncerta, i tom prilikom im svima zahvalio na podršci koja traje već 25 godina.
Specijalna bolnica Ozren u Sokobanji bavi se lečenjem plućnih i očnih oboljenja. Bolnica je stara 90 godina i oskudeva u mnogim stvarima. Lajflajn Čikago humanitarna organizacija čiji je pokrovitelj Princeza Katarina, već je prethodno obezbedila nove krevete i posteljinu, a ovogodišnji dobrotvorni događaj u Nortvudu predstavlja nastavak ovog projekta. Dr Elejn Lejkok izrazila je nadu da će isporučiti ambulantno vozilo i novi bronhoskop bolnici u aprilu kada će posetiti Srbiju zajedno sa dr Džulijom Palmer.
Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina i dr Elejn Lejkok sarađuju od 2001. godine i uspešno su ostvarile mnoge projekte uključujući i Dom „Kulina“ gde je napravljena porodična jedinica kako bi se deca sa smetnjama u razvoju pripremila da napuste bolnicu. Takođe, u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti „Gornja Toponica“ urađeno je mnogo toga – stomatološka ordinacija, novo gerijatrijasko odeljenje, a nabavljena su i dva ambulantna vozila. Uz pomoć dr Lejkok, Princeza Katarina otvorila je i tri obdaništa – u Toponici, Gornjem Matejevcu i Beloj Palanci.
Nj.K.V. Princeza Katarina i dr Elejn Lejkok takođe su veoma angažovane u uvođenju palijativne nege u ustanove u Srbiji, pa je tako prvi centar pod imenom „Centar za palijativnu negu Princeza Katarina“ otvoren 2013. godine u Knez selu.
Prošle godine, 2017, Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina posetili su London kako bi zahvalili donatorima na podršci, a tom prilikom na tradicionalnom koncertu prikupljena su sredstva za ambulantno vozilo za bolnicu u Toponici, kao i za opremu, klima uređaje i zaštitnu ogradu za igralište za obdanište u Beloj Palanci. Kraljevski par je uvek dočekan veoma lepo, a crkvu tom prilikom uvek poseti mnogo ljudi. Crkva u Nortvud Vudsu je preuređena, a vitraže je dizajnirao g-din Stjuart Lejkok.