Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, u pratnji sestre Princeze Katarine g-đe Beti Rumeliotis, svečano su otvorili tradicionalni vaskršnji bazar rukotvorina žena izbeglica i dece sa posebnim potrebama u BIG FASHION šoping centru. Sav prihod od prodaje rukotvorina namenjen je za pomoć ovim ugroženim kategorijama.
Otvaranju bazara prisustvovali su g-din Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije, predstavnici diplomatskog kora kao i brojni gosti iz kulturnog i javnog života Srbije.
„Veliko mi je zadovoljstvo da vam poželim dobrodošlicu na tradicionalni vaskršnji bazar i da zahvalim upravi BIG FASHION šoping centra koja nam je omogućila da organizujemo bazar u ovom prelepom prostoru. Imaćete priliku da vidite i uživate u divnim rukotvorinama ovih talentovanih žena i njihovih udruženja. Praveći ove rukotvorine ove dame izdržavaju svoje porodice u teškim vremenima i sav prihod ići će za podršku ovim ženama, njihovim porodicama i udruženjima. Želim svima mnogo uspeha i hvala vam na velikoj podršci. Hristos vaskrse, srećan vam Vaskrs!” rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.
Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine već dugi niz godina organizuje tradicionalne božićne i vaskršnje bazare sa ciljem da pomogne raseljenima, izbeglicama i socijalno ugroženim kategorijama da prodaju svoje proizvode i zarade, kako bi najveće hrišćanske praznike proveli sa svojim porodicama neopterećeni finansijskim problemima. Više od 40 žena i dece iz cele Srbije izlaže na ovogodišnjem bazaru, a sav prihod je namenjen za pomoć ovim ugroženim kategorijama.
„Izuzetno nam je drago što smo ove godine deo jednog događaja sa ovako plemenitim ciljem. Za nepunih godinu dana, BIG FASHION se izdvojio kao centar koji brine o svojim posetiocima i uvek rado podržava aktivnosti i manifestacije koje imaju za cilj da unaprede naše okruženje i donesu pozitivne promene. Hvala Fondaciji Nj.K.V. Princeze Katarine, što su nam ukazali poverenje i odlučili da baš ovde organizuju tradicionalni uskršnji bazar”, istakli su predstavnici BIG FASHION centra.
Nj.K.V. Princeza Katarina je takođe naglasila koliko je ponosna na rad svoje Fondacije, koja je samo od početka ove godine obezbedila pomoć u novoj medicinskoj opremi i materijalu zdravstvenim ustanovama širom Srbije u vrednosti od više od dva miliona evra.
Njihova Kraljevska Visočanstva pozivaju sve građane da dođu u BIG FASHION šoping centar, obiđu bazar rukotvorina i kupe predivne poklone za svoje najbliže, a istovremeno da pomognu ovim vrednim ženama i deci koji izlažu na bazaru.
Vaskršnji bazar biće otvoren u petak, 23. marta od 11 do 22 sata i u subotu, 24. marta od 10 do 22 sata, u BIG FASHION šoping centru, ulica Višnjička 84, Beograd.