Gospodin Miloš Pavković, predsednik Udruženja Кraljevina Srbija, pročitao je pismo NJ.К.V. Prestolonaslednika Aleksandra i
položio venac u ime Njеgovog Кraljevskog Visočanstva na spomenik generalu Dragoljubu Mihailoviću na svečanosti na Ravnoj Gori, koju tradicionalno svake godine organizuje Ravnogorski pokret.

Ova manifestacija je posvećena sećanju na dan kada je pre 81 godinu pukovnik Dragoljub Mihailović sa grupom od 25 oficira i vojnika došao na Ravnu Goru, na planini Suvobor, i započeo gerilsku borbu Jugoslovenske vojske u otadžbini protiv nacističkih okupatora.

NJ.К.V. Prestolonaslednik Aleksandar nije bio u mogućnosti da lično prisustvuje, zbog ranije preuzetih obaveza u inostranstvu, ali je pročitano njegovo pismo u kom je naveo: „Sa ovog svetog mesta, iskra slobode i otpora osvajačkim trupama proširila se kao vatra po celoj zemlji. Još jednom je poštovanje zaveta naših predaka jasno pokazalo onima koji su nastojali da porobe našu otadžbinu da smo mi slobodoljubivi ljudi, uvek na strani dobra, protiv ekstremnih ideologija, koji ne trpe okove.

Odabravši put stavljanja života na oltar otadžbine u pravednoj borbi za slobodu, Draža i njegovi hrabri vojnici pobrinuli su se da ime Ravne Gore postane važan simbol svakog pravog rodoljuba u našoj zemlji.

Odajući počast tim herojima, svi smo dužni da uvek budemo verni vrhunskim vrednostima i idealima pravde, odanosti i poštenja, kao što su
uvek bili besmrtni general Mihailović i njegovi herojski borci. To su vrednosti koje se moraju primeniti u svakom aspektu života i ne smeju nikada da se zaborave. Uvek moramo biti svesni koliko je tradicija Jugoslovenske vojske u otadžbini važna za našu zemlju i naš narod, za našu istoriju i vrednosti u koje svi verujemo.

Neka je večna slava besmrtnom generalu Mihailoviću i njegovim junačkim vojnicima!“