Danica Marinković, verenica Njegovog Kraljevskog Visočanstva Princa Filipa, vec dugi niz godina učestvuje u promovisanju Srbije kroz svoju umetnost kao i kroz izlagačku aktivnost svog oca Cileta Marinkovića. Ovog puta, Danica je učestvovala u koordinaciji učešća njenog oca likovnog umetnika Cileta Marinkovića na umetničkoj izložbi i aukciji povodom obeležavanja 25. godišnjice Akademije evropskog prava (ERA).

Istaknuti francuski likovni kritičar i kustos ove izložbe Kristijan Norbergen napravio je izbor 31 savremenog umetnika i njihovih dela iz 31 evropske države. Uz Cileta Marinkovića koji na izložbi predstavlja Srbiju značajno je pomenuti da Republiku Hrvatsku predstavlja slikar Dimitrije Popović, Crnu Goru skulptor Zlatko Glamočak i Republiku Sloveniju slikar Iztok Šostarec, i mnogi drugi.

U znak obeležavanja ovog događaja biće organizovan niz aktivnosti, uključujući veliki kongres o stanju evropskih integracija. Svi umetnički radovi će se prodavati ili biti na aukciji tokom obeležavanja 25. godišnjice u prostorijama ERA-a, kao i onlajn. Svi ljubitelji umetnosti i potencijalni kupci imaće priliku da se nadmeću za radove umetnika, upoznaju umetnike iz cele Evrope lično i obaveste se o njihovoj umetnosti.

Akademija evropskog prava (ERA) je neprofitna javna fondacija osnovana 1992. godine sa sedištem u Triru u Nemačkoj. Njeni pokrovitelji uključuju većinu zemalja članica Evropske unije. ERA doprinosi jačanju procesa evropskih integracija i obezbeđuje evropski forum za debatu o pravnoj politici. Akademija nudi mogućnosti za održivi profesionalni razvoj kroz mrežno povezivanje, obuku i učenje na daljinu o evropskom pravu za sudije, tužioce, advokate u privatnoj praksi, poslovnu i javnu upravu.

Tokom svoje umetničke karijere, g-đica Danica Marinković ulaže velike napore da promoviše svoju zemlju u inostranstvu, kao i da ostvari nove kontakte i mogućnosti za domaće umetnike, naročito mlade. Gospođica Marinković će se venčati sa Nj.K.V. Princom Filipom 7. oktobra u Sabornoj crkvi Sv. Arhanđela Mihaila u Beogradu.

Izloženo delo Cileta Marinkovića – PORTRAIT DE LEYLA