Humanitarna organizacija Lajflajn Čikago preko Fondacije Nj.K.V. Princeze Katarine obezbedila je neophodnu pomoć za Kosovo i Metohiju, za deset ugroženih srpskih porodica.

Deset srpskih porodica iz opština Novo Brdo i Gračanica dobile su pakete pomoći koji se sastoje od osnovnih životnih namirnica i konzervirane hrane (brašno, ulje, so, šećer, pirinač, makarone, sardine, pasulj, čaj, keks…), kao i sredstava za higijenu. Pored toga, tridesetoro dece koja žive u selima Zebince, Prekovce, Bostane i Gračanica dobila su zimske jakne.

Nj.K.V Princeza Katarina zahvalila je organizaciji “Srpske majke protiv gladi” koju čine četiri Kola srpskih sestara iz parohija: Svetog Save (Merilvil, Indijana), Svetog Ilije (Merilvil, Indijana), Svetog Đorđa (Šerervil, Indijana) i Svetog Đorđa (Istočni Čikago, Indijana), na njihovoj velikodušnosti i podršci koju pružaju srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Ove izuzetno brižne i vredne žene posvetile su život humanitarnom radu u prethodnih 25 godina, pomažući i podržavajući decu izbeglice i raseljene porodice iz naše otadžbine.

Paketi pomoći podelio je predsednik opštine Novo Brdo g. Svetislav Ivanović, , ispred crkve Svete Bogorodice u selu Bostane, u prisustvu sveštenog lica.