Greg Fišer, gradonačelnik Luisvila, jednog od najvećih gradova u američkoj državi Kentaki, proglasio je 18. oktobar 2021. godine za Dan Prestolonaslednika Aleksandra i Princeze Katarine. Ovo je još jedno priznanje i dokaz velikog poštovanja koje mnogi važni ljudi u inostranstvu imaju prema Njihovim Kraljevskim Visočanstvima!

U proglasu gradonačelnika Fišera je napisano: „Pozdrav svima do kojih će glas o ovim darovima dopreti, znajte da se ovim putem 18. oktobar 2021. godine proglašava za Dan Prestolonaslednika Aleksandra i Princeze Katarine od Srbije u Luisvilu u Kentakiju, i pozivam sve građane da uvaže ovo posebno priznanje”.

„Veoma sam srećan što naši prijatelji iz celog sveta prepoznaju napore moje supruge i mene. Ova najnovija čast, koju nam je ukazao gradonačelnik Luisvila, gospodin Greg Fišer, donela je mnogo radosti u naša srca, jer znamo da se naše aktivnosti na promociji Srbije i našeg naroda i stvaranju prijateljstva širom sveta prate i da daju rezultate. Veze koje imamo i održavamo sa mnogim važnim ličnostima širom zemljine kugle, a koje koristimo da podržimo našu zemlju i pokažemo celom svetu koliko smo velika nacija, sa mnogo potencijala, donose brojne dobrobiti našem narodu. Zahvaljujem se gradonačelniku Fišeru i pozivam ga da poseti Srbiju, kako bismo razgovarali o vezama koje se mogu uspostaviti između naše zemlje, našeg naroda i ovog velikog američkog grada“, izjavio je Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar ovom prilikom.