Drage dame,

 

Danas obeležavamo Nacionalni dan borbe protiv raka dojke. Iako nam svima preti opasan virus, ne treba da zaboravimo na važnost preventivnih pregleda koji spašavaju živote nama ženama.

Moja Fondacija već dugi niz godina radi na projektu podizanja svesti žena i javnosti o ranom otkrivanju raka dojke. Prevencija i pregledi su veoma važni. Svaka žena – supruga, sestra, kćerka, majka ili baka moraju da se osećaju važno i da se brinu o svom zdravlju. Idite na redovne preglede, jer je to jedini način da se bolest otkrije na vreme i izleči.

Moja Fondacija i ja već godinama pomažemo svim ženama u borbi protiv ove opake bolesti. Više od 100.000 žena širom naše zemlje pregledano je zahvaljujući donaciji pokretnog digitalnog mamografa vrednom više od 750.000 dolara Kliničkom centru u Nišu. Ovoj zdravstvenoj ustanovi moja Fondacija pomogla je i donacijom digitalnog mamografa vrednim više od 300.000 dolara i radnom stanicom za digitalni mamograf vrednom 57.500 dolara.

Prošle godine Institutu za Onkologiju i radiologiju Srbije donirali smo novu medicinsku opremu i regense u vrednosti od 27.000 dolara koji se koriste za genetičko testiranje nasledne predispozicije za karcinom dojke i jajnika, uz pomoć vrednog sekvenatora najnovije generacije koji je moja Fondacija u saradnji sa AstraZeneca i Hemofarm Fondacijom donirala Institutu 2015. godine.

Naša zemlja je u 2019. godini započela značajnu tradiciju organizovanjem prve „Trke za lek“, pod mojim pokroviteljstvom, u Beogradu, sa ciljem da se podigne svest žena i čitavog društva u borbi protiv raka dojke, kao i da se ne zaborave žene koje su izgubile bitku sa ovom bolešću.

 

Drage kćerke, majke, bake, sestre, čuvajte sebe i svoje zdravlje, jer je to najdragocenije!