Učenici beogradskih internacionalnih škola, zajedno sa svojim nastavnicima, još jednom su pružili podršku svojim ugroženim vršnjacima. Nakon što su isto uradili pred Božić, u decembru 2022. godine, ponovo su se pridružili dobrotvornoj akciji „Deca pomažu deci“, koju je pre više godina započela Nj.K.V. Princeza Katarina.

Ovaj projekat prati viziju Njenog Kraljevskog Visočanstva, da je od ključnog značaja da se najmlađi u ranom uzrastu nauče koliko je važna radost davanja. Deca se podstiču da svoje poklone donesu u Dvor, a oni će biti predati njihovim ugroženim vršnjacima za predstojeći Vaskrs.

Učenici internacionalnih škola u Beogradu su tokom edukativnog obilaska imali priliku da saznaju mnogo o istoriji Kraljevske porodice Srbije i njenog doma, Dvorskog kompleksa, a dočekala ih je Nj.K.V. Princeza Katarina, sa kojom je bila i njena sestra, gospođa Beti Rumeliotis. Njeno Kraljevsko Visočanstvo je provela vreme sa decom, razgovarala sa njima o značaju darivanja, a đaci su bili veoma uzbuđeni što su lično upoznali pravu princezu.

Učenici su doneli poklone u Dvor, znajući da će oni biti uručeni na tradicionalnim Vaskršnjim prijemima u Belom Dvoru, koji će ove godine biti održani na Veliku sredu, 12. aprila 2023. Njihova Kraljevska Visočanstva svake godine tradicionalno dočekuju i obraduju preko hiljadu dece bez roditeljskog staranja, dece sa posebnim potrebama i socijalno ugrožene dece na ovim prazničnim prijemima.

Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina iskreno zahvaljuju na podršci đacima i školama koje su se velikodušno pridružile inicijativi da obraduju ugroženu decu: Nemačkoj školi u Beogradu, Britanskoj internacionalnoj školi u Beogradu i Međunarodnoj školi „Ruđer Bošković“.

„Čvrsto verujem da deca treba da uče radost davanja od malih nogu, kao što su mene učili moji roditelji, koji meni bili odličan primer, a najbolji način da to nauče je kroz sopstveno učešće. Čineći to u ranom uzrastu, postaće dobri ljudi kada porastu.

Veoma sam ponosna i zahvalna svoj divnoj deci iz internacionalnih škola u Beogradu, kao i njihovim nastavnicima i školama, što su podržali naš dobrotvorni projekat „Deca pomažu deci“. Iako su tako mala, ova deca su pokazala da imaju svest i saosećanje da pomognu svojim ugroženim vršnjacima i da im donesu najdragoceniji dar koji mogu da dobiju – saznanje da nisu zaboravljeni i da su voljeni“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.