NJ.К.V. Prestolonaslednik Aleksandar primio je danas u Кraljevskom Dvoru predstavnike Кraljevskog fudbalskog kluba „Ravna Gora“ iz Beograda i lično im uručio pismo o prihvatanju pokroviteljstva nad ovim klubom.

„Sa velikom čašću i zadovoljstvom prihvatam da budem počasni pokrovitelj Кraljevskog fudbalskog kluba „Ravna Gora“. Ime koje ste izabrali za svoj klub je važno, to je ime koje ima veliku težinu, simboliku i zahteva veliku posvećenost. Sve do 1941. godine to je bio uobičajen toponim, koji su imala mnoga brda u našoj zemlji. Ali, od dolaska legendarnog (u to vreme) pukovnika Dragoljuba Mihailovića sa prvom grupom oficira na Ravnu goru na obroncima planine Suvobor, koji su bili čvrsto rešeni da idu stopama i nasleđem naših predaka i da se ne pokoravaju nijednom osvajaču, nego da svoje živote stave na oltar Otadžbine u pravednoj borbi za slobodu, ime Ravne Gore postalo je važan simbol za svakog istinskog rodoljuba u našoj zemlji.

Izborom ovog imena obavezali ste se da uvek budete verni vrhunskim vrednostima i idealima pravde, odanosti, poštenja i pravičnosti, kao što su uvek bili besmrtni general Mihailović i njegovi herojski borci. A to su vrednosti koje se mogu primeniti u svakom aspektu života, uključujući i sportske bitke u kojima učestvujete.

Zato, budite ponosni što nosite ime Кraljevskog fudbalskog kluba „Ravna Gora“ i uvek se sećajte koliko je to ime važno za našu zemlju i naš narod, za našu istoriju, tradiciju i vrednosti u koje svi verujemo.

Želim vam mnogo uspeha i pobeda na fudbalskom terenu, i da se ime Ravne Gore uvek izgovara sa ponosom i dostojanstvom!“, rekao je Prestolonaslednik Aleksandar.

Njagovo Visočanstvo prisustvovao je prvoj fudbalskoj utakmici koju je Fudbalski klub „Ravna Gora“ odigrao u avgustu ove godine, a tom prilikom je Prestolonaslednik izveo početni udarac. To je bila humanitarna utakmica sa ciljem prikupljanje sredstava za obnovu crkve Svetog Đorđa na Ravnoj Gori, a suparnik na terenu je bila ekipa „Кarađorđe“ iz Topole.

Кraljevski fudbalski klub „Ravna Gora“ osnovan je 12. novembra 2020. godine, sa ciljem da neguje tradicionalne vrednosti našeg naroda i da kroz takmičenje u duhu fer-pleja ostvari najbolje moguće rezultate.

U tekućoj sezoni tim „Ravne Gore“ se takmiči u Međuopštinskoj beogradskoj ligi i trenutno je na prvom mestu.